Kako prepoznati zaista važna čovjeka Novo!

0 preuzimanja

Dječak je izišao s djedom prošetati Parizom.

Prolazili su pored malog postolarskog dućana. Kupac je tvrdio da nešto nije u redu s njegovim cipelama. Postolar je mirno saslušao primjedbe, ispričao se i obećao da će ih popraviti.
Kasnije je djed s dječakom sjeo u kafić.
Čovjeka za susjednim stolom konobar je zamolio da pomakne stolicu kako bi se moglo prolaziti. Čovjek je počeo galamiti. Odbio se pomaknuti.

"Nikada ne zaboravi ono što si vidio," rekao je djed dječaku. "Onaj postolar prihvatio je žalbu kupca, a ovaj čovjek pokraj nas nije se htio pomaknuti. Ljudima koji obavljaju neke korisne zadatke ne smeta kad čuju kritike na račun svog rada, ali oni koji ne rade nikakav koristan posao, uvijek misle da su veoma važni i agresijom i neljubaznošću kriju svoju nesposobnost."

preuzeto sa facebooka

Pregleda: 783 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 26. 03. 2020.

Slični dokumenti

Plesač na žici
Plesač na žici

Bio jednom jedan slavni plesač na žici. Bio je toliko vješt da nikada nije pao s čelične žice.

Promijeniti svijet
Promijeniti svijet

Jednom u jedan grad došao je prorok i počeo vikati na najvećem gradskom trgu kako je potrebna promjena u životnom hodu grada. Prorok je vikao i vikao i poprilično mnoštvo je dolazilo čuti ga, iako više iz radoznalosti nego li zbog istinskoga zanimanja.

Zanimljivosti

U O.Š. grofa Janka Draškovića u Zagrebu postoji povelika zbirka učeničkih šalabahtera. Za ovu zanimljivu zbirku se brine prof. hrvatskog jezika Tilda Raić – Ergović a u popunjavanju joj pomažu kolege iz škole.

Humor

Nastavnik je uhvatio učenika dok pokušava prepisivati od prijateljice ispred sebe: Mario, za ovaj pokušaj varanja smanjit ću ti ocjenu. – Nećete mi imati što smanjiti…

Poslovice

Ime nije ništa! Što nazivamo ružom to bi slatko mirisalo i s drugim imenom. (Shakespear)