Uspjeh ili promašaj Novo!

0 preuzimanja

edison-zaruljaUspjeh ili promašaj?

Thomas Edison je isprobao 2000 različitih elemenata kako bi saznao koji najbolje odgovara za žarnu nit u žarulji. Kada niti jedan od isprobanih nije ispunio očekivanja njegov pomoćnik se požalio: "Sav naš trud je bio uzaludan. Nismo ništa otkrili."

Edison je vrlo samouvjereno odgovorio: "Oh, prešli smo dugi put i naučili puno toga. Sada znamo da postoji 2000 elemenata koje ne možemo koristiti za izradu žarulje."

tekst preuzet sa: hr.facebook.com

Pregleda: 962 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Ima li Bog smisla za humor?
Ima li Bog smisla za humor?
(Adalbert Ludwig Balling) zirafa_animacijaSigurno da Bog ima humora! Tko je stvorio šarenu papigu? Tko je stvorio šaljivu zebru: Tko dosjetljivog majmuna? Tko nehajnog pelikana? Tko znatiželjnu žirafu? Tko je stvorio sve ove ljupke i vesele životinje? To nije mogao natmurenjak. Samo je Bog s humorom i šalom mogao takvo što stvoriti. Samo je nasmiješeni Bog to mogao.
Što čini strah?
Što čini strah?

U jednoj zemlji koja bijaše u ratu vladao je strašan i okrutan kralj.

S ratnim zarobljenicima postupao je ovako: Zatvorio bi ih u jednu veliku prostoriju u kojoj je na jednoj strani bila četa strijelaca, a na drugoj vrata prekrivena prikazima mrtvih i okrvavljenih zatvorenika.

Zanimljivosti

Prva slova riječi FAMILY znače Father and mother I love You.

Humor

Pita profesor povijesti Ivicu: ‘Što je bilo nakon Napoleonove smrti?’ ‘Sprovod, profesore.’

Poslovice

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri. (Arapska poslovica)