Poniznost - kratka priča Novo!

0 preuzimanja

Dođe učenik rabiju i pita:molitva_zid_placa_clipart - Nekoć su ljudi gledali Boga licem u lice. Zašto danas nije tako? Rabi odgovori: - Jer se više nitko ne želi tako duboko sagnuti.

Židovska legenda

Pregleda: 901 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Rajska vrata
Rajska vrata

U starom samostanu živjela dva pobožna redovnika. Molili su se Bogu, pjevali psalme, postili postove i pomagali bijedne. U samostanskoj knjižnici, pod starim svodovima, bilo je mnogo knjiga, ali dva redovnika najradije su čitala zajedno jednu debelu knjigu koja je opisivala čudesa na svijetu: kako su daleko na jugu vruće zemlje gdje se šeću prugaste žirafe i igraju majmuni, a kroz pustinju odjekuje noću rika lavova da te srsi prolaze.

Razoreni bambus
Razoreni bambus

Bio jednom prekrasan vrt, koji se prostirao na zapadu zemlje usred velikog kraljevstva.

Gospodar vrta običavao bi u njemu šetati za dnevne žege.

Zanimljivosti

Sveti Ivan Nepomuk bačen je u rijeku Vltavu sa sredine Karlovog mosta najveće atrakcije češke prijestolnice zato što je odbio otkriti kraljičinu ispovjednu tajnu.

Humor

Mali Ivica je 6 godina stariji od svoje sestrice. Jednog dana, plačući se požali majci: – Mammaaa, seka me povukla za kosu…. – Ivice, tvoja seka još ne zna da to boli, još je mala… Malo kasnije, opet plač. Ivica izlazi iz sobe i veli majci: – Znaš ono što si mi rekla? … Sad zna!…

Poslovice

U kući lijenčine množe se samo snovi. (Koreanska)