Molitva indijske princeze Novo!

0 preuzimanja

Bog_Otac_StvoriteljKad bi se Bog mogao spoznati svakodnevnm kupanjem,

rado bih bila kit u morskim dubinama. Kad bi se spoznavao jelom korijenja i plodova, obličje koze poprimila bih. Kad bi mi se otkrio nizanjem brojanica, govorila bih molitve na mamutskim perlama. Kad bi klanjanje kipovima skidalo s Njega veo, ponizno štovala bih kremenu planinu. Kad bi se Gospod dao s mlijekom usisati; znala bi Ga mnoga i telad i djeca. Kad bi došao kad napustiš žene, ne bi li tisuće postale eunusi? Ali Mirabai zna da se Gospod može naći. Potrebna je jedino ljubav.

(Mirabai, srednjovjekovna indijska princeza)

Pregleda: 686 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 09. 2019.

Slični dokumenti

Dokaz da postoji Bog - jesi li kušao Isusa
Dokaz da postoji Bog - jesi li kušao Isusa

Na Sveučilištu u Chicagu svake se godine organizira izlet na kojem se debatira o vjeri. Jedne su godine pozvali dr. Paula Tillicha i on je dva i pol sata "dokazivao" da je Isusovo uskrsnuće lažno.

Kako izgleda slon? - bramanska legenda
Kako izgleda slon? - bramanska legenda

U jedno selo u kojem stanuju slijepci jednog dana zalutao slon... Slijepci su istina puno toga čuli o slonovima, ali slona nikada nisu vidjeli niti su mogli zamisliti kako slon izgleda.

Zanimljivosti

Panamski biskup Tomas de Berlange istraživao je Galapagos točno 300. godina prije Charlesa Darwina. U svojim bilješkama spominje morske guštere, slonovske kornjače, egzotične ptice. Ova stvorenja u njegovo vrijeme nisu se bojala ljudi. Strah od ljudi pojavio se s redovitim dolascima pomoraca koji su obnavljali zalihe mesa slonovskim kornjačama.

Humor

Pita profesor povijesti Ivicu: ‘Što je bilo nakon Napoleonove smrti?’ ‘Sprovod, profesore.’

Poslovice

Slušaj druge ili će te vlastiti jezik učiniti gluhim. (Indijska)