Molitva šume Novo!

0 preuzimanja

Čovječe, kad pored mene prođeš,

nemoj podići ruku ni na jedno stablo, ni na jedan grm. Nemoj me nepromišljeno ozlijediti. Ja sam toplina tvoga doma i ognjišta u hladnim zimskim noćima, prijateljski hlad i štit od vreline ljetnoga sunca.

srna_suma

Ja sam drvo tvoje kolijevke, trijem tvoje kuće, daska tvojega stola, postelja na kojoj spavaš i odmorište vječnog počinka.

Čovječe, poslušaj me i usliši molitvu moju: Ne ruši me nepotrebno, ne spaljuj me nepažnjom, ne sijeci me nerazumno, ne ozlijedi me bezobzirno. Očuvaj me za svoju djecu.

MOLITVA ŠUME

Suma

Prolazniče ! Kad pored mene prođeš I poželiš podići svoju ruku na mene, Pazi, nemoj me ozlijediti jer: ... Ja sam trijem tvoje kuće, Daska na tvome stolu, Postelja na kojoj spavaš, I drvo od kojeg gradiš. Tvoja lađa, Ja sam držalica tvoje motike, Vrata tvoga obora, Drvo tvoje koljevke I mrtvačkog sanduka. ... Prolazniče, slušaj moju molitvu: “Ne ozljedi me!”

(Miroslav S. Mađer)

Pregleda: 959 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 09. 2019.

Slični dokumenti

Deset stvari koje možemo naučiti od Marije Magdalene...
Deset stvari koje možemo naučiti od Marije Magdalene...
10 STVARI KOJE MOŽEMO NAUČITI OD MARIJE MAGDALENE:
  1. Marija-magdalena-Provence-kipSvaka osoba ima svoju budućnost, to je pogled kojim Bog vidi tu osobu.
  2. Ne sudi i ne cijeni čovjeka samo po njegovoj prošlosti.
  3. Opraštaj drugome jer je i tebi mnogo oprošteno.
  4. Kada si prvi svjedok uskrsnuća, onda uskrsnu radost lako prenosiš drugima.
  5. Nikada ne znaš što Bog može napraviti od tebe ako mu se potpuno ne predaš.
  6. Kad slijediš stope drugih svetaca, sve ti je lakše.
  7. Budućnost i prošlost su dva različita svijeta koji igraju važnu ulogu u našoj sadašnjosti.
  8. Čak i kad bježiš od Boga, On se opet približava tebi.
  9. Ljubav briše sve pogreške.
  10. Kada pokažeš da ti je do nekoga stalo, tada ne mijenjaš samo svoju već i zajedničku budućnost.

tekst preuzet sa: www.dekanat.losinj.hr

Priča o tri vrpce - ispovijed
Priča o tri vrpce - ispovijed
Don Bosco je bio svetac koji je svoj život posvetio djeci i mladima, pomažući im da postanu dobri kršćani i pošteni građani. Tumačeći važnost sakramenta ispovijedi u životu kršćana, ispričao im je jedan od svojih snova. “Sanjao sam da se nalazim u crkvi okružen mnoštvom dječaka koji se pripremaju za ispovijed. Neki čekaju na red ispred moje ispovjedaonice. Odjednom, uvelike iznenađen, otkrijem da neki od njih imaju tri vrpce oko vrata. - Zašto nosiš te vrpce oko vrata? Skini ih! - rekoh jednome od njih. - Ne mogu - reče dječak - netko stoji iza mene i čvrsto ih drži. Približih se i iza dječakovih leđa ugledah najprije kandže, a zatim dva velika roga. Priđoh još bliže i opazih njušku ružnoga čudovišta kako u pandžama drži vrpce. Odmah sam pozvao jednog klerika i rekao mu da mi donese posudu blagoslovljene vode. U međuvremenu sam vidio da i mnogi drugi dječaci imaju za leđima ružna čudovišta. Zamahnuo sam škropilom kao oružjem prema jednoj od tih nakaza i upitao: Tko si ti? Čudovište iskese zube, ustukne uplašeno i tada spazih da u šapi drži tri uzice poput konaca za pokretanje lutke. - Što radiš s tim uzicama? Govori, inače ću na te izliti blagoslovljenu vodu! Čudovište se zgrči od straha. - Prva vrpca - reče - prijeti dječacima da ispovjede sve svoje grijehe. - A druga? - Druga im oduzima osjećaj kajanja. - Treća? - Neću ti reći - odgovori oštro čudovište. - Onda ću te okupati u blagoslovljenoj vodi - rekao sam. - Ne, ne! Reći ću. Treća uzica priječi dječacima da donesu dobre odluke i da saslušaju ispovjednikov savjet. Kad sam sve saznao, zamahnuo sam škropilom i čudovište zalio blagoslovljenom vodom, a tako i njegove drugove koji su se istoga časa razbježali urlajući tako jako da me to probudilo…”

Zanimljivosti

Naši zaposlenici rade mnogo i sretni su, objasnio je Thomas Kuwatch menadžer tvrtke. Troje radnika otpušteno je, a dvoje je dalo otkaz ne mogavši podnijeti toliku sreću.

Humor

Doživjela žena kliničku smrt. Pita ona sv. Petra može li vidjeti muža prije nego što se ponovno vrati na zemlju. – Daj mi neke podatke da ga lakše nađem? Ime, vjera, zanimanje, koliko ste bili u braku? na to će Petar. – 50 godina smo bili u braku. – Ah, on je onda među mučenicima.

Poslovice

Kad bogataš postane siromah, postane i učitelj. (Kineska)