Ono što poklanjaš Novo!

0 preuzimanja

(Adalbert Ludwig Balling) poklon_ilustracijaOno što poklanjaš pripada tebi. Što zadržiš bit će ti oduzeto. Ono što ljubiš moraš ostaviti. Što čvrsto držiš gubi se. Što glasno zahtijevaš, pridržava ti se. Prema čemu tiho težiš-to će ti se dati. Sreća je dah za srećom. Nada u sreću. Čežnja za srećom…

Pregleda: 842 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 09. 2019.

Slični dokumenti

Pitanja
Pitanja

egipcanic_animacijaTko je sagradio Tebu i njenih sedam dveri?

U knjigama zapisana su imena kraljeva. Zar su kraljevi vukli kamenje?

A Babilon - uvijek ponovo razoren - Tko ga je sazidao - uvijek nanovo? U kakvim su kućama Zlatom bliješteće Lime živjeli građevinari? Kamo su pošli zidari one večeri kad je dovršen Kineski zid?

Pun je slavoluka veliki Rim. Tko ih je podigao? Nad kim su cezari slavili svoje trijumfe? Zar je jedino palača bilo u mnogo opjevanom Bizantu? I u samoj bajoslovnoj Atlantidi Dozivahu one noći kad ju je more progutalo Davljenici, vrišteći, svoje robove.

Mladi Aleksandar osvojio je Indiju, Zar on sam? Cezar je potukao Gale. Nije li uz njegao bio bar njegov kuhar? Filip Španjolski plakao je gorko Kad mu je potopljeno brodovlje. Nije li plakao još tkogod? Friedrich Drugi pobijedio je u Sedmogodišnjem ratu. Tko je još pobijedio s njim?

Na svakoj stranici po jedna pobjeda.

Tko je kuhao gozbu u slavu pobjede? Svakih deset godina novi velikan. Tko plaća troškove?

Toliki izvještaji. Tolika pitanja.

Zašto me siliš kroz pustinju
Zašto me siliš kroz pustinju
pustinja-kaktusZašto me siliš, Gospodine, da idem kroz pustinju? Mučim se u trnju. Kad treba mi samo jedan znak od Tebe, da se pustinja promijeni, da suhi pijesak, da horizont, da veliki, tihi vjetar ne budu više ništa strano ni slučajno, nego široko carstvo kroz koje spoznajem Tebe. Antoine de Saint Exupery

Zanimljivosti

Glava sv. Krševana zaštitnika Zadra čuva se u Kotoru.

Humor

Potuži se katolički svećenik prijatelju rabinu: – Tri stvari ne mogu razumjeti kod vas Židova: vaše stalno micanje i trčkaranje po sinagogi, vašu molitvu povišenim glasom i, konačno, vaše improvizirane sprovode. Rabin mu bez premišljanja odgovori: – Što se tiče nemira u sinagogi, mi se tamo osjećamo kao kod kuće; što se tiče glasnog moljenja – naš Bog je stariji od vašega pa slabije čuje; a što se tiče sprovoda i ja radije sudjelujem na vašima.

Poslovice

Ljudi se poznaju po znoju i po danoj riječi. (Arapska)