Upornost - priča o A. Lincolnu Novo!

0 preuzimanja

lincoln_ilustracijaKoliko čovjek mora biti uporan da bi uspio? S 31 godinu bankrotirao, s 32 izgubio u borbi na izborima, s 34 godine ponovno bankrotirao, s 35 godina izgubio suprugu, s 36 doživio slom živaca, s 38 izgubio izbore, s 43 godine poražen u kongresu, s 46 poražen u kongresu, s 48 poražen u kongresu, s 55 godina izgubio borbu za mjesto senatora, s 56 nije uspio postati potpredsjednik, s 58 izgubio borbu za mjesto senatora, sa 60 postao 16. predsjednik SAD-a: ABRAHAM LINCOLN. izvor nepoznat
Pregleda: 1067 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Razboritost - poštivanje drugih
Razboritost - poštivanje drugih

Stariji gospodin godinama je imao problema sa sluhom. Naposlijetku ode liječniku, koji mu složenim zahvatom uspije povratiti sluh.

Staklenka krastavaca i kava
Staklenka krastavaca i kava

Kad vam se čini da gubite kontrolu nad svojim životom, kada biste htjeli da dan traje dulje od 24 sata, sjetite se staklenke kiselih krastavaca... i kave.

Zanimljivosti

Časopis Association for Psychological Science objavio je 2010. rezultate psiholoških istraživanja koji pokazuju da smo prema ljudima koji su ljubomorni na nas ljubazniji i to prema onima koji su ljubomorni tzv. zlonamjernom zavišću više nego prema onima koji su benigno ljubomorni. Benigne ljubomore je ljubomora u kojoj je izražena motivacija za poboljšanje sebe, a kod zlonamjerne je ljubomore karakteristična želja da se uništi uspješna osoba.

Humor

“Sigurno ste do sada slušali brojna teološka predavanja”, obraća se dekan profesoru s dugim radnim stažom. “Da”, odgovara mu profesor, “ali Bog mi je dao milost da unatoč svemu, još uvijek vjerujem u Njega”.

Poslovice

Nije sretan onaj tko ima ono što želi, već onaj koji ne želi ono što nema. (Latinska)