Izvedbeni plan i program za 4. razred četverogodišnje strukovne srednjih škola

155 preuzimanja

Veličina: 106.5 KB
Pregleda: 5641 Pregleda
Preuzimanje: 155 puta
Ažurirano: 19. 04. 2023.

Slični dokumenti

Križni put
Križni put

U vremenu korizme donosimo novi Križni put kojeg su priredili vjeroučitelji Splitsko-makarske nadbiskupije Mario Žuvela i Ivana Grabić.

Korizma je vrijeme dubljeg promišljanja o odnosu s Raspetim Gospodinom, svojim bližnjima i samim sobom. Sve one koji ga budu molili ovaj će Križni put potakuti da prigrle križ svoga života te zajednom s ranjenim Kristom koračaju naprijed.

 

Uz poticajne tekstove Maria Žuvele i fotografija Ivane Grabić, svoj obol Križnom putu grafičkom pripremom dala je i Paola Jukić (Crkve u svijetu).

Zanimljivosti

Nomadski narod Masai koji živi u Keniji i Tanzaniji vjeruje da njihov bog Engai proizvodi gromoglasne zvukove na vrhu svete planine Ol Doino Lengai. Planina je inače jedini aktivni vulkan ove vrste u svijetu – izbacuje sodu i tutnji. Posljednja erupcija bila je 1967. Masai stoljećima hodočaste u podnožje planine kako bi molili za kišu: Eng kare! Eng kare!

Humor

Škrtac na umoru, žali se svećeniku, prije ispovijedi, da bi mu bilo lakše otići s ovoga svijeta kada bi mogao ponijeti i svoj novac. Ispovjednik ga tješi riječima: Novac bi Vam tamo ionako izgorio ili bi se rastopio.

Poslovice

Slušaj druge ili će te vlastiti jezik učiniti gluhim. (Indijska)