Godišnja skupština društva vjeroučitelja “Svjedok”

Split, 6. lipnja 2009.

Redovna godišnja skupština Javnoga vjerničkog društva svjetovnih vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije “Svjedok” održana je u subotu 6. lipnja u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.

Nakon molitvenog uvoda i pozdravnih riječi mr. don Josipa Periša, predstojnika Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, predavanje na temu „Pavao – učitelj i vjerovjesnik“ održao je profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu dr. don Marinko Vidović koji je približio Pavlov život i učenje nazočnim vjeroučiteljima kojih se, ovom prigodom, okupilo stotinjak.

godisnja skupstina vjeroucitelja2009

Svojim načinom rada koji uključuje dijalog, izlaganje na temelju promatranja te argumentirano dokazivanje Pavao može biti uzor i primjer današnjim katehetama, no ne smije se zanemariti sadržaj koji se prenosi a to je osoba Isusa Krista koji je svojim križem i svojim uskrsnućem spasio čovjeka. Pavao se služi himnima, vjeroispovijestima, bogoslovnim formulacijama, kerigmom, aluzijama, uvjeravanjima i vlastitim stavovima, a sve to može koristiti i katehetama danas – naglasio je dr. Vidović koji je svojom tezom da se sveti Pavao nije zapravo obratio, nego svoju vjeru digao na višu razinu, izazvao brojna pitanja nazočnih kateheta. Susret je završio izvješćima voditelja pojedinih odbora društva „Svjedok“ a predstojnik Katehetskog ureda je, unatoč brojnim poteškoćama protekle godine, izrazio zadovoljstvo mnogim uspješno realiziranim projektima, a osobito hodočašćem u Svetu zemlju koje je za pedesetak vjeroučitelja predvodio splitsko-makarski nadbiskup dr. Marin Barišić.

Silvana Burilović

Zanimljivosti

Od 80 vrsta biljaka koje se spominju u Bibliji čak 70 vrsta preživjelo je do danas.

Humor

Djed veli unuku: ‘Sakrij se brzo, evo nastavnika, a danas nisi išao u školu!’ A unuk će: ‘Bolje se ti sakrij, ja sam im javio da si ti jutros umro!’

Poslovice

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy)