Novost na stranicama Katehetskog ureda - Susreti s Riječju

„Susreti s Riječju“ donose raznovrsne materijale koje će koristiti svim vjeroučiteljima u njihovom radu, kako u školskom vjeronauku tako i u župnoj katehezi. Radi se o nekoliko rubrika koje će zasigurno sadržajno obogatiti vjeronaučne susrete, ali i same vjeroučitelje.

 To su:

  • „Svjetlopisom k Riječi“ – rubrika u kojoj ćete pronaći stotinjak fotografija fra Ante Vučkovića koje možete koristiti u svojem radu, kao i radove umjetnice Karin Grenc, a nadamo se i mnogih drugih umjetnika čije ćete radove ćete moći koristiti u svom radu.
  • „O Riječi je riječ“ – rubrika gdje će se objavljivati materijali za rad s biblijskom grupom, koji će u prvom redu biti vezani uz nedjeljna misna čitanja. Bit će tu fotografija fra Ante Vučkovića, tekst fra Domagoja Runje i metodička priprema za rad koju će prirediti tim vjeroučitelja.
  • „Potaknuti Riječju“ – rubrika u kojoj će dr. sc. Nada Babić prateći crkvenu godinu objavljivati i obrađivati vrijednosno usmjerene pjesme hrvatskih pjesnika koje ćete moći koristiti za rad s različitim uzrastima.
  • „Kreativno do Riječi“  –  rubrika koja donosi različite kreativne metode rada koje se mogu koristiti u župnoj katehezi i u školskom vjeronauku, a koju će uređivati dr. sc. Magdalena Višić.
  • „Mali kutak vrijednosti“ – rubrika koju će uređivati Mario Žuvela, a namijenjena je i župnoj katehezi i školskom vjeronauku.

Zanimljivosti

Statistike pokazuju da ljudi koji najčešće ginu u pljačkama banaka jesu pljačkaši.Dakle, ne kradi i smanjiti ćeš rizik da budeš ubijen u pljački banke.

Humor

– Zašto baka čita Bibliju? – Sprema se za prijemni;-)

Poslovice

S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing)