Preminula vjeroučiteljica Marija Biserka Kalebić

Nakon duge bolesti dana 18. prosinca 2023. godine, u 75. godini života, okrijepljena svetim sakramentima, blago u Gospodinu preminula je naša vjeroučiteljica Marija Biserka Kalebić.

Marija Biserka rođena je 9. studenoga 1948. u selu Krug, župi Jesenice od majke Marice i oca Petra. U rodnom Krugu i Dugom Ratu završila je osnovnu školu. Srednju ekonomsku školu pohađala je u Omišu i Splitu. Godine 1972. završila je dvogodišnji katehetski tečaj na Katehetskom institutu u Zagrebu. U Zagrebu je kao katehistica neumorno radila do 1978. godine nakon čega se vraća u Split. U našoj nadbiskupiji radila je u osnovnim školama "Lučac", "Gornja Poljica" i na kraju Osnovnoj školi "1. listopada 1942." u Čišli do mirovine.  

Ispraćaj drage pokojnice bit će u srijedu, 20. prosinca 2023. u 14 sati na groblju Sustipan – Sumpetar, Jesenice. 

Zahvaljujemo dragom Bogu za bogati život naše drage Marije, a osobito za neumorno i svjedočko prenošenje vjere naše drage pokojnice Marije Biserke u svom vjeroučiteljskom radu. Čuvat ćemo uspomenu na njezin život i trajno je se sjećati u svojim molitvama. Dobri Otac kojemu je vjerno služila neka joj bude vječna nagrada.

Počivala u miru Božjemu!

Zanimljivosti

U povijesti je bio jedan papa koji nikada nije bio papa. Naime, Stjepan preziter je izabran za papu 22.ožujka 752. godine, ali je nakon dva dana umro i nije posvećen za papu. Novi papa, Stjepan II, izabran je 26.ožujka 752.

Humor

Perici se nije išlo u školu pa je nazvao razrednika: – Dobar dan, moj sin ima temperaturu i danas neće doći u školu. – U redu je, ali s kim razgovaram? – S mojim tatom.

Poslovice

Dobar slikar ne daje ime svojoj slici, loš mora. (Poljska)