Prijave za hodočašće vjeroučitelja Tragom uzora sv. Franje Asiškog

Italija, 31. ožujka - 6. travnja 2024.

Otvaramo prijave za hodočašće vjeroučitelja Tragom uzora sv. Franje Asiškog. Program hodočašća možete preuzeti na linku: Tragom uzora sv. Franje Asiškog. Prijave vjeroučitelja primaju se do 10. prosinca 2023.

Nalazimo se u razdoblju velikog franjevačkog jubileja koji je započeo ove godine i traje do 2026. godine. U jubileju će se kroz četiri godine razmatrati četiri velike teme vezane uz život sv. Franje. Tako se u 2023. godini razmatraju Franjevačko Pravilo i Božić u Grecciu, 2024. godine dar stigmi, 2025. Pjesma stvorova, a 2026. obljetnica povratka Ocu sv. Franje Asiškog. Zato je ovo hodočašće uistinu jedinstvena prilika za duhovnu okrjepu vjeroučitelja.

 

Zanimljivosti

Prema staroj židovskoj legendi gavran je pocrnio jer se nije htio vratiti na Noinu arku nego se ostao hraniti strvinama, a izvorno je bio bijel. Postao je slikom đavla koji ljudima oduzima razum i odvodi ih u paklene tame.

Humor

Učitelj pita Marka: Zašto jučer nisi došao u školu? – Umro mi je stric pa sam išao na sprovod. Dobro, ali nemoj da se to više ikada ponovi!

Poslovice

Nije sretan onaj tko ima ono što želi, već onaj koji ne želi ono što nema. (Latinska)