Prva pričest djece iz splitskog Centra za autizam

Split, 20. svibnja 2023.

Devetero štićenika splitskog Centra za autizam primilo je prvu svetu pričest, u subotu 20. svibnja, u kapeli Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. Misu je predvodio ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa don Vedran Torić, a slavlju su nazočili roditelji i prijatelji djece te djelatnici Centra.

 

 

U prigodnoj homiliji don Vedran je kazao kako nas Isus u današnjem evanđelju (Iv 16, 23b-28) uči da je cilj svake molitve radost koju nam ovaj svijet ne može dati. „Svi naši vapaji trebaju dovesti do toga da otkrijemo Boga kao svoga Oca. Odbačeni, napušteni i prezreni Krist snagu ne traži u sebi, nego u potpunom pouzdanju u Očevu dobrotu i ljubav”, nastavio je. Kazavši kako nam je Krist došao navijestiti da smo ljubljena djeca Božja, don Vedran je poručio: „Dragi roditelji, vaša djeca – koju ste danas donijeli Kristu – željena su i blagoslovljena djeca Božja. Njih je Bog želio i stvorio, udijelivši im i poslanje. Njihovo poslanje je u tome da nam pokažu što je istinska radost te da nas dovedu do Boga koji nas ljubi. Osim toga, uče nas kako u potpunosti služiti i darivati se drugome”.

 

 

Na kraju mise, vjeroučiteljica Marija Bašić je zahvalila don Vedranu na predvođenju slavlja. Kazavši „kako su djeca s posebnim potrebama blagoslov za nju te njihove obitelji”, vjeroučiteljica je čestitala roditeljima na hrabrom svjedočenju kršćanskog života. 

Slavko Blažić

Zanimljivosti

Grčka crkva štuje Klaudiju Prokulu, Pilatovu ženu, kao sveticu 27. listopada (sv. Prokla), a etiopska 19. srpnja (sv. Abrokla).

Humor

Na jednom hrvatskom fakultetu profesor pita studenta: ‘Gdje se vidite nakon što završite fakultet?’ – ‘Na Zavodu za zapošljavanje.’ – odgovori student.

Poslovice

Dobar slikar ne daje ime svojoj slici, loš mora. (Poljska)