Radni sastanak predstojnika i voditelja stručnih vijeća

Split, 12. rujna 2009.

Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji sa splitskom podružnicom Agencije za odgoj i obrazovanje organizirao je radni sastanak predstojnika katehetskih ureda i voditelja županijskih stručnih vijeća Splitsko-makarske i Zadarske nadbiskupije te Hvarske, Šibenske i Dubrovačke biskupije. Sastanak je održan 12. rujna 2009. godine, u prostorijama Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu.

Nakon molitvenog početka sve prisutne je pozdravio mr. don Josip Periš, predstojnik Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije. Potom je Sabina Marunčić, prof., viša savjetnica za vjeronauk pri Agenciji za odgoj i obrazovanje, vodila sastanak prema planiranom dnevnom redu.

Prva točka odnosila se na analizu Plana i programa rada županijskih stručnih vijeća u 2008./2009. školskoj godini. Svi prisutni su izrazili želju za nastavkom dosadašnjeg, programski ujednačenog modela stručnog usavršavanja na nad/biskupijskoj razini, prema kojem se dva središnja županijska stručna vijeća povezuju s nad/biskupijskim stručnim skupovima, a prvo i četvrto vijeće vjeroučitelja voditelji samostalno organiziraju u školama, sjedištima vijeća.

Druga točka dnevnog reda bila je posvećena planiranju i programiranju radnih susreta županijskih stručnih vijeća u novoj, 2009./2010. školskoj godini. Planirana su četiri radna susreta u rujnu, studenom, veljači i lipnju, a nakon vrlo žive i plodne rasprave dogovorene su teme i radni naslovi stručnih skupova i stručnih vijeća. Središnje teme stručnih skupova koje će se ove godine obrađivati u svih pet južnih biskupija su: Vjeroučitelj i vjeronauk pred društvenim izazovima te Proročka dimenzija Crkve danas.

U završnom dijelu radnog sastanka, viša savjetnica je upoznala prisutne s programom stručnog skupa Uporaba programa MS Producera, koji će se održati 16. i 17. listopada 2009. u Splitu, za voditelje županijskog stručnog vijeća.

Sabina Marunčić

Zanimljivosti

Indijski sadui i babe mogu legalno konzumirati marihuanu i hašiš, a za vrijeme festivala Kumba Mela droga je dozvoljena svima. Jedan sadu podijeli sa vjernicima koji dolaze kod njega po blagoslov oko pola kilograma trave.

Humor

Moja sestra je opet položila razred sa odličnim uspjehom, sve same petice. Ona to meni namjerno radi!

Poslovice

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri. (Arapska poslovica)