Radni sastanak predstojnika katehetskih ureda i voditelja županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja

Split, 22. rujna 2018.

Početkom svake nastavne godine održava se zajednički radni sastanak predstojnika biskupijskih katehetskih ureda i voditelja županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja s područja pet južnih biskupija koje pokriva splitska podružnica Agencije za odgoj i obrazovanje.

Radni sastanak održan je 22. rujna 2018. godine u prostorijama KBF-a u Splitu s ciljem analize stručnog usavršavanja prethodne godine te usklađivanja i planiranja stručnog usavršavanja u novoj školskoj godini.

Sastanak je koordinirala Sabina Marunčić, viša savjetnica za vjeronauk, koja je najprije iznijela nekoliko tehničkih uputa, a potom se kratko osvrnula na proteklu školsku godinu ističući razinu kvalitete stručnog usavršavanja koja je najvidljivija iz evaluacije stručnih skupova. Potom je uslijedilo usuglašavanje termina i tema stručnog usavršavanja u novoj 2018./2019. školskoj godini. Prvi stručni skup u studenome 2018. planiran je na temu suodnosa vjeronauka i fizike, a drugi u ožujku 2019. bit će posvećen temi o mladima i njihovoj vjeri. Županijska stručna vijeća vjeroučitelja bavit će se izradom i analizom nastavnih materijala u digitalnom obliku, u skladu sa zahtjevima nove kurikularne reforme.

Zanimljivosti

Nostradamusova proročanstva odmah nakon izdavanja 1555. godine ocijenjena su kao “užasna zloporaba ljudske lakovjernosti” i već 1558. u Parizu je izašla knjiga koja pobija istinitost njegovih proročanstava.

Humor

– Kako možemo pomoći čovjeku koji je progutao preko 20 tableta za spavanje? – pita liječnik studente na praksi. – Što hitnije mu pozvati svećenika – odgovori jedan.

Poslovice

Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica)