Radni sastanak predstojnika katehetskih ureda i voditelja županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja

Split, 14. rujna 2019.

Redoviti radni sastanak predstojnika nad/biskupijskih katehetskih ureda i voditelja županijskih stručnih vijeća vjeroučitelja na području koje pokriva splitska podružnica Agencije za odgoj i obrazovanje, a uključuje pet južnih biskupija, održan je 14. rujna 2019. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Budući da je, kako kaže stara narodna poslovica, dobar plan pola posla, cilj ovog sastanka bio je analiza stručnog usavršavanja u prethodnoj te usklađivanje i planiranje stručnog usavršavanja u novoj 2019./2020. školskoj godini.

P1190871
 
Radni sastanak je započeo kratkom molitvom, a pozdravnu riječ i dobrodošlicu sudionicima sastanka uputio je u ime domaćina mr. sc. don Josip Periš, predstojnik Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije. Potom se Sabina Marunčić, viša savjetnica za vjeronauk, osvrnula na realizaciju programa stručnog usavršavanja vjeroučitelja u protekloj školskoj godini.
 
P1190877 

Nakon toga uslijedilo je usuglašavanje termina i tema stručnog usavršavanja u novoj 2019./2020. školskoj godini. Prvi stručni skup u studenome 2019. godine planiran je na temu korelacije vjeronauka i povijesti, a drugi u ožujku 2020. godine na temu Isusovih prispodoba. Središnje teme županijskih stručnih vijeća bit će izrada i analiza godišnjeg izvedbenog kurikula u prvom i petom razredu osnovne škole te prvom razredu gimnazije, zatim međupredmetne teme i vrednovanje učeničkih postignuća koje su, osim u navedenim godištima, uključene i u sva ostala godišta škola svih vrsta i razina.

Sabina Marunčić

 

Zanimljivosti

Od 80 vrsta biljaka koje se spominju u Bibliji čak 70 vrsta preživjelo je do danas.

Humor

Što radi crnogorski virus u kompjuteru? – NIŠTA.

Poslovice

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy)