Radni sastanak vjeroučitelja pripravnika i njihovih mentora 2006.

Split, 30. rujna 2006.

Dana 30. rujna 2006. godine, u prostorijama Katehetskog ureda, održan je radni sastanak vjeroučitelja pripravnika (u šk. god. 2006./2007.) i njihovih mentora koji su zaposleni u osnovnim i srednjim školama na području Splitsko-makarske nadbiskupije.

Sastanak je sazvao don Josip Periš, predstojnik Katehetskog ureda koji je, nakon molitvenog početka, pozdravio sve nazočne i uveo u radni dio susreta. Kratko izlaganje uz PowerPoint prezentaciju, na temu «Ostvarivanje pripravničkog staža i polaganje stručnog ispita», održala je Sabina Marunčić, prof., viša savjetnica za vjeronauk u Agenciji za odgoj i obrazovanje, Podružnica Split.

U diskusiji koja je uslijedila vjeroučitelji su aktivno sudjelovali iznoseći vlastite nedoumice vezane uz izradu Programa stažiranja, ostvarivanja pripravničkog staža te primjene Hrvatskog nacionalnog obrazovnog standarda u nastavi vjeronauka.

Zanimljivosti

Zbirka “Biblija” Zadarske nadbiskupije jedinstvena je u Hrvatskoj, a među rijetkima je i u svijetu, jer sadrži 938 primjerka Biblije na oko 250 svjetskih jezika. Petrove poslanice pisane na papirusu u 3. stoljeću, dar pape Ivana Pavla II, najstarija je Biblija u Zbirci.

Humor

Pita mama sina: ‘Kako je bilo na testu?’ – ‘Dobro.’ ‘Što ćeš dobiti?’ – ‘Neopravdani.’

Poslovice

Ime nije ništa! Što nazivamo ružom to bi slatko mirisalo i s drugim imenom. (Shakespear)