Radni sastanak voditelja županijskih stručnih vijeća

Split, 13. rujna 2008.

U prostorijama Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije održan je 13. rujna ove godine radni sastanak predstojnika katehetskih ureda i voditelja županijskih stručnih vijeća za vjeronauk Splitsko-makarske, Šibenske, Hvarske, Dubrovačke i Zadarske nad/biskupije te više savjetnice za vjeronauk pri Agenciji za odgoj i obrazovanje u Splitu.

 

Redovito, na početku nastavne godine, voditelji županijskih stručnih vijeća planiraju i programski usklađuju radne susrete županijskih stručnih vijeća s Planom i programom rada Katehetskih ureda i Agencijom za odgoj i obrazovanje, prema k askadnom modelu stručnog usavršavanja. Planirana su četiri radna susreta tijekom 2008./2009. školske godine, u rujnu, studenome, veljači i svibnju te zajednička duhovna obnova za vjeroučitelje laike, u korizmenom vremenu. Predložen je također okvirni Program rada stručnih vijeća u novoj školskoj godini kojeg su svi nazočni jednoglasno prihvatili.

Predstojnici katehetskih ureda su se vrlo pohvalno izrazili o kvalitetnom povezivanju županijskih stručnih vijeća s nad/biskupijskim stručnim skupovima kao i međusobnoj suradnji koja podiže kvalitetu stručnog usavršavanja vjeroučitelja u svih pet južnih nad/biskupija.

Zanimljivosti

U Bibliji se psi spominju 14 puta, lavovi 55 puta, a zanimljivo je da se domaće mačke uopće ne spominju.

Humor

Vjeroučitelj pokušava objasniti djeci pojam ‘Božja providnost’. – “Zamislite da ljudi rade na crkvneom tornju i jedan padne a ništa mu se ne dogodi. Kako biste to nazvali?” – “Pa to je čista sreća.” – “A na primjer da sutradan opet isti čovjek padne i opet mu ništa ne bude.” – “To je slučajnost.” – “A što da isti čovjek padne s tornja i treći put i opet mu se ništa ne desi?” – “E pa to je već NAVIKA.”

Poslovice

Ime nije ništa! Što nazivamo ružom to bi slatko mirisalo i s drugim imenom. (Shakespear)