Radni sastanak voditelja županijskih stručnih vijeća i predstojnika katehetskih ureda

Split, 11. rujna 2010.

U organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i Agencije za odgoj i obrazovanje, Podružnica Split održan je 11. rujna 2010. radni sastanak predstojnika katehetskih ureda i voditelja županijskih stručnih vijeća osnovnih i srednjih škola pet južnih nad/biskupija (Splitsko-makarska, Hvarska, Šibenska, Zadarska i Dubrovačka). Domaćin susreta je i ove godine bio Katolički bogoslovni fakultet u Splitu.

Kratku molitvu i pozdravnu riječ uputio je mr. don Josip Periš, predstojnik Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, a nakon toga je Sabina Marunčić, prof., viša savjetnica za vjeronauk Agencije za odgoj i obrazovanje vodila sastanak prema planiranom dnevnom redu.

Sudionici su se najprije osvrnuli na Plan i programa rada županijskih stručnih vijeća u prošloj, 2009./2010. šk. god. te su izrazili zadovoljstvo izborom tema i kvalitetom međusobne suradnje. Također su jednoglasno prihvatili dosadašnji programski ujednačen model stručnog usavršavanja na području koje pokriva Podružnica Split, prema kojem se dva središnja županijska stručna vijeća u studenom i ožujku povezuju s nad/biskupijskim stručnim skupovima, a prvo i četvrto vijeće vjeroučitelja voditelji samostalno organiziraju u školama, sjedištima vijeća.

Drugi dio sastanka bio je posvećen planiranju i programiranju radnih susreta županijskih stručnih vijeća u novoj, 2010./2011. šk. god. Planirana su četiri radna susreta u rujnu, studenom, ožujku i lipnju te radni naslovi stručnih skupova i stručnih vijeća. Središnje teme stručnih skupova koje će se ove godine obrađivati kroz predavanja i pedagoške radionice u svih pet južnih biskupija su: Suvremeni govor o Božjim zapovijedima te Komunikacija u nastavi vjeronauka.

Sabina Marunčić

Zanimljivosti

Deva, najveća pustinjska životinja, je pripitomljena prije čak 6 000 godina.

Humor

Misionar u prašumi na biskupovo pitanje odgovara da se ispovijedio zadnji put prije 3 godine jer je najbliži svećenik udaljen oko 300 km pa bi zbog ispovijedi morao izbivati cijeli tjedan. Biskup: “Pa postoji zrakoplov, helihopter…” Misionar: “Točno, ali let mi je malo preskup za lake grijehe, a za teške preopasan…”

Poslovice

S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing)