Sastanak stručnih vijeća vjeroučitelja u osnovnoj školi

rujan 2010.

Tijekom rujna održan je prvi radni sastanak u školama – sjedištima sedam županijskih stručnih vijeća za vjeroučitelje u osnovnoj školi.

 strucni skup vjeroucitelji rujan 2010

vjeroučitelji u radu na stručnom vijeću

Vjeroučitelji su, usvojili godišnji program rada stručnog vijeća i upoznali se s kalendarom događanja Katehetskog ureda u tekućoj školskoj godini. Zatim su zajednički izrađivali godišnji nastavni plan vjeronauka za ovu nastavnu godinu, te su upoznati s Nacionalnim okvirnim kurikulumom i načinom njegove primjene na školskoj razini te s novim Pravilnikom o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi.

Po stručnim vijećima vjeroučitelji su obradili i jednu temu po izboru: npr. upotreba i korištenje MS Producera u vjeronaučnoj nastavi; izvannastavne aktivnosti u vjeroučiteljevoj praksi; projekt u nastavi vjeronauka, motivacija u nastavi vjeronauka…

Zanimljivosti

Najstarija pjesmarica na hrvatskom jeziku, iz 1635. godine, nalazi se u franjevačkom muzeju na otoku Krapnju pored Šibenika. Na otoku je pronađen još jedan primjerak iz iste godine koji se čuva u Zagrebu.

Humor

Kuca Muji neko na vrata, on otvori, kad ono Smrt: ‘Došla sam vam uzeti dušu!’ Mujo: ‘Fato, dušo, došao neki čovjek u crnom po tebe.’

Poslovice

Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica)