Seminar za vjeroučitelje na temu HNOS

Bizovac, 20. i 21. lipnja 2006.

Vjeroučitelji voditelji stručnih vijeća i vjeroučitelji škola uključenih u HNOS sudjelovali su 20. i 21. lipnja na seminaru u Bizovcu. Seminar na temu: Vjeronauk i hrvatski nacionalni obrazovni standard organizira Zavod za školstvo u suradnji s Nacionalnim katehetskim uredom HBK.

 

Jutarnji program započeo je pozdravima i predavanjem dr. Ante Pavlovića: Planiranje i programiranje te predavanjem doc. dr. Josipa Šimunovića: Korelacija u nastavi vjeronauka. Nakon predavanja sudionici su sudjelovali u tematskoj raspravi. Poslijepodnevni rad u skupinama odvijao se u OŠ Bratoljuba Klaića u Bizovcu. Primjeri dobre prakse dolazili su iz slijedećih radnih skupina: Planiranje i programiranje nastavnih sadržaja prema HNOS – u, Integrirana nastava i Korelacija u nastavi vjeronauka.

Završno predavanje imala je učiteljica Vesna Bobinski na temu: Timsko planiranje i programiranje.

Seminar je obogaćen zajedničkim euharistijskim slavljem u župnoj crkvi u Bizovcu te kulturnim programom «Vjeroučitelji vjeroučiteljima».

Kroz predavanja, pedagoške radionice i tematske rasprave, sudionici su imali mogućnost obogatiti svoja dosadašnja znanja o odgojno-obrazovnom i nastavnom radu te stečena znanja i isksutva prenijeti ostalim vjeroučiteljima kako bi zajedno uspješno odgovorili novim izazovima koje u školski sustav donosi HNOS.

Marina Šimić

Zanimljivosti

Egipatski svećenici su osim faraona Amonovim sinom proglasili samo Aleksandra Velikog sina Filipa II i epirske princeze Olimpije. Aleksandar je jedini stranac koji je ikada nosio ovaj naslov, a inače je za vrijeme svojih pohoda u Egiptu dočekan kao osloboditelj.

Humor

- Lijepo je ići u školu, lijepo je vraćati se iz škole, samo mi se ne sviđa ono između.

Poslovice

S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing)