Seminar za vjeroučitelje na temu HNOS

Bizovac, 20. i 21. lipnja 2006.

Vjeroučitelji voditelji stručnih vijeća i vjeroučitelji škola uključenih u HNOS sudjelovali su 20. i 21. lipnja na seminaru u Bizovcu. Seminar na temu: Vjeronauk i hrvatski nacionalni obrazovni standard organizira Zavod za školstvo u suradnji s Nacionalnim katehetskim uredom HBK.

 

Jutarnji program započeo je pozdravima i predavanjem dr. Ante Pavlovića: Planiranje i programiranje te predavanjem doc. dr. Josipa Šimunovića: Korelacija u nastavi vjeronauka. Nakon predavanja sudionici su sudjelovali u tematskoj raspravi. Poslijepodnevni rad u skupinama odvijao se u OŠ Bratoljuba Klaića u Bizovcu. Primjeri dobre prakse dolazili su iz slijedećih radnih skupina: Planiranje i programiranje nastavnih sadržaja prema HNOS – u, Integrirana nastava i Korelacija u nastavi vjeronauka.

Završno predavanje imala je učiteljica Vesna Bobinski na temu: Timsko planiranje i programiranje.

Seminar je obogaćen zajedničkim euharistijskim slavljem u župnoj crkvi u Bizovcu te kulturnim programom «Vjeroučitelji vjeroučiteljima».

Kroz predavanja, pedagoške radionice i tematske rasprave, sudionici su imali mogućnost obogatiti svoja dosadašnja znanja o odgojno-obrazovnom i nastavnom radu te stečena znanja i isksutva prenijeti ostalim vjeroučiteljima kako bi zajedno uspješno odgovorili novim izazovima koje u školski sustav donosi HNOS.

Marina Šimić

Zanimljivosti

Kad bi se posložile sve knjige koje pišu protiv Biblije nastala bi gomila veća od katedrale u Kolnu.

Humor

- Čuvajte se dobro, jer ne želim mučenike čijim relikvijama nema ni traga ili su neprikladne za izlaganje pred štovatelje…

Poslovice

Ne idi utabanim putem. Umjesto toga kreni tamo gdje puta nema i ostavi trag. (Anoniman)