Vjeronaučna olimpijada na međuškolskoj razini

6. veljače 2008.

Međuškolska natjecanja iz vjeronauka za osnovnu školu u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji održana su 6. veljače 2008. godine, od 13 do 14 sati, u sedam škola – sjedišta stručnih vijeća.

 

natjeecatelji medjuskolsko2008

Od prijavljenih 57 ekipa dvije nisu sudjelovale na natjecanju.

Ekipe broje četiri učenika. Svaki je učenik samostalno rješavao pisani test sa 25 pitanja kojima je mogao osvojiti 40 bodova, tako da je ekipa mogla ostvariti maksimalnih 160 bodova.

Najveći broj bodova – 149 – osvojila je ekipa Osnovne škole “Sućidar” iz Splita koju je pripremao vjeroučitelj don Ivan Čotić.

komisija medjuskolsko2008

Na nadbiskupijskom natjecanju, koje će se održati 27. veljače ove godine u Osnovnoj školi „O. Petar Perica“ u Makarskoj, sudjelovat će 20 ekipa: sedam prvoplasiranih iz svakog stručnog vijeća te još trinaest ekipa koje su ostvarile najveći broj bodova.

r e z u l t a t i po stručnim vijećima

Zanimljivosti

Svakog petka iz samostana sv. Spasitelja u Jeruzalemu kreće križni put Ulicom bola (Via Dolorosa) do Kalvarije osim prvog petka nakon Božića i ako je sam Božić u petak. U slučaju nevremena križni put je u crkvi.

Humor

Jednom prilikom su upitali jednu majku kako je njen sin tako dobar u crkvi. – Pa kažem mu, ako bude bio nemiran zbunit će svećenika, pa će on propovijed početi opet ispočetka. I to uvijek upali.

Poslovice

Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. (Anoniman)