Vjeroučiteljica Helena Balajić dobitnica nagrade "Davor Belaić" za koordinatore volontera

Split. 5. prosinca 2023.

Povodom Međunarodnog dana volontera Regionalni volonterski centar Udruge "MI" Split uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Splita organizirao je, u utorak 5. prosinca 2023. godine, u Hrvatskom domu godišnju dodjelu nagrada zaslužnim volonterima i podupirateljima razvoja volonterstva s područja Dalmacije.

Na svečanosti u Hrvatskom domu koja je okupila više od 150 volontera, predstavnika civilnog društva i dobitnika, nagrada za promociju i razvoj volonterstva „Vinka Luković“  nazvane po velikoj dubrovačkoj humanitarki i volonterki koja je živjela i radila u Splitu, dodijeljena je  splitskoj Udruzi DYXY ,a posebno priznanje za razvoj volonterstva u 2023. godini Udruzi umirovljenika Makarska.

Nagradu „Davor Belaić“ za koordinatore volontera u odgojno-obrazovnim ustanovama nazvane po prof. Davoru Belaiću koji je godinama vodio volontersku skupinu Klub mladih matematičara pri OŠ Sućidar i za svoj doprinos razvoju volonterstva dobio brojne nagrade, dobila je Helena Balajić, vjeroučiteljica i voditeljica volonterskog kluba u Srednjoj strukovnoj školi Josipa Jelačića Sinj.

Čestitamo našoj Heleni!

1701849814823

Zanimljivosti

Statistike pokazuju da ljudi koji najčešće ginu u pljačkama banaka jesu pljačkaši.Dakle, ne kradi i smanjiti ćeš rizik da budeš ubijen u pljački banke.

Humor

Na prigovore zašto zimi ide na skijanje krakovski kardinal Karol Woytyla uzvratio je: – Vidite, to vam je kod nas običaj. Polovica poljskih kardinala odlazi na snijeg. (U to doba Poljska je imala 2 kardinala)

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)