Vjeroučiteljski portal Mreže Riječi započeo s projektom „Škola Riječi“

Split, 5. rujna 2023.

Vjeroučiteljski portal Mreže Riječi u suradnji s fra Domagojem Runjom, izvanrednim profesorom biblijske skupine predmeta na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, nastavlja s projektom „Škola Riječi“ u digitaliziranom formatu.

Projekt „Škola Riječi“ inicijalno je pokrenut u župi Gospe od Otoka u Solinu sa skupinom vjernika koji su željeli bolje razumjeti i implementirati bogatstvo sadržano u nedjeljnim čitanjima. Potaknuti značajnim odazivom i pozitivnim odjekom projekta dogovoreno je da naprave iskorak u digitalnom svijetu.

Kroz suradnju fra Domagoja, Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i suradnika na portalu uredništvo će početkom svakoga tjedna donositi aktualna promišljanja o Božjoj Riječi za nadolazeću nedjelju. Primarna misija i vizija projekta je „pružiti duhovni poticaj svim vjernicima koji žele produbiti svoj duhovni život i unaprijed se pripremiti za nedjeljno slavlje”. Evanđeoska egzegeza u „Školi Riječi“ namijenjena je župnicima, katehetama, teolozima te svima onima koji žele voditi biblijske grupe unutar svojih zajednica.

Nedjeljna razmatranja, kao i ostale video uratke u produkciji portala Mreže Riječi, mogu se pronaći na Youtube kanalu Mreže Riječi.

Zanimljivosti

U Bologni je izgrađen najduži natkriveni prolaz na svijetu (3,6 km) kako bi se u došašću Gospin kip mogao prenijeti iz crkve Madonna di San Luka u grad.

Humor

“Za one koji imaju djecu, a to ne znaju, imamo dječji vrtić u prizemlju.” “Župnik će održati oproštajnu propovijed nakon čega će zbor otpjevati “Radujte se narodi…” “U 17.30 učenici osmih razreda izvest će Hamleta. dragi župljani dođite vidjeti tu tragediju.”

Poslovice

Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica)