Završen prvi ciklus programa cjeloživotnog učenja emocionalno-socijalnih kompetencija "ESK"

U organizaciji Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu održan je program cjeloživotnog učenja emocionalno-socijalnih kompetencija "ESK" pod vodstvom dr. sc. Gine Šparada u suradnji s prof. dr. sc. Jadrankom Garmaz i prof. dr. sc. Antom Vučkovićem.

U ovom programu sudjelovali su i vjeroučitelji naše nadbiskupije. "ESK" program provodio se kroz tri vikenda, a obrađivale su se različite emocije kao i socijalne kompetencije potrebne za rad u školi, dobar suživot u zajednici i obitelji.
Radi se o prvom programu ove vrste koji će se nastaviti zbog velikog interesa za ovom temom. Na kraju seminara organiziran je izlet svih sudionika, koji će za svoje sudjelovanje dobiti i potvrdnice o pohađanju.

 

Zanimljivosti

Glumac Russell Crowe, dobitnik oscara za najboljeg glumca 2000-e godine, u filmu Gladijator gladijatora je glumio s pravim ožiljcima na licu koje je zadobio kad se njegov konj uplašio i zbacio ga za vrijeme snimanja.

Humor

Do biskupa je došao glas da jedan od mlađih svećenika gotovo nikada ne moli brevijar. Za vrijeme vizitacije pregleda mu brevijar i pokaže svoj: – “Moj brevijar je gotovo potrošen a vaš je kao nov!” “Za razliku od Vas ja svoje stvari držim uredne!” – odgovori svećenik.

Poslovice

Ne idi utabanim putem. Umjesto toga kreni tamo gdje puta nema i ostavi trag. (Anoniman)