Završna svečanost odgojiteljica u vjeri po programu Kateheze Dobroga Pastira

Split, 24. lipnja 2023.

Završnom svečanošću dodjele Potvrdnica, 24. lipnja ove godine, jedanaesta generacija odgojiteljica u vjeri (njih 27) uspješno je završila jednogodišnje stručno usavršavanje za vjerski odgoj djece rane i predškolske dobi po programu Kateheze Dobroga Pastira.

Svečanost je započela glazbenom točkom J. Medinš: Daina br. 6 koju je odsvirala na klaviru Ivana Ana Perić. Pozdravnu riječ uputila je s. Mirjana Kutleša, ravnateljica dječjeg vrtića „Dobri“, Split. Potom je uslijedila ceremonija podjele Potvrdnica novim odgajateljicama u vjeri od strane prof. dr. sc. Jadranke Garmaz, predstojnice Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i s. Jelice Đuzel, ravnateljice dječjeg vrtića Sunčev sjaj Nazaret i voditeljice programa stručno-razvojnog centra.

Program dodjele potvrdnica je završen glazbenom točkom: Nocturno u H duru, Martina Šendo.

Slavlje je nastavljeno radosnim zajedništvom i blagovanjem.

Od siječnja 2023. godine Katehetski ured je organizirao stručno usavršavanje za odgojiteljica u suradnji s Dječjim vrtićem „Dobri“ te dječjim vrtićem „Sunčev sjaj-Nazaret“ stručno-razvojnim centrom za stručno usavršavanje stručnih djelatnika u dječjim vrtićima za provedbu katoličkog vjerskog programa Kateheze Dobroga pastira po načelima Montessori pedagogije. Stručno usavršavanje je održano u dječjem vrtiću Dobri u Splitu. Trajalo je 200 sati kroz 8 modula, od 7. siječnja do 24. lipnja 2023.

s. Jelica Đuzel

 

Zanimljivosti

U Finskom glavnom gradu u središtu stambene četvrti sagrađena je crkva u stijeni. Izvana se vidi samo rotonda opasana ravnim isklesanim stijenama nadsvođena kupolom od bakra i stakla. U visinu se uzdiže do 12 metara.

Humor

Perica se moli prije spavanja: Gospodine, učini da od danas Prag bude prijestolnica Finske. Majka: kakva je to molitva, Perice? Pisali smo jutros kontrolni iz geografije. – dječak će na to.

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)