Završna svečanost odgojiteljica u vjeri po programu Kateheze Dobroga Pastira

Split, 24. lipnja 2023.

Završnom svečanošću dodjele Potvrdnica, 24. lipnja ove godine, jedanaesta generacija odgojiteljica u vjeri (njih 27) uspješno je završila jednogodišnje stručno usavršavanje za vjerski odgoj djece rane i predškolske dobi po programu Kateheze Dobroga Pastira.

Svečanost je započela glazbenom točkom J. Medinš: Daina br. 6 koju je odsvirala na klaviru Ivana Ana Perić. Pozdravnu riječ uputila je s. Mirjana Kutleša, ravnateljica dječjeg vrtića „Dobri“, Split. Potom je uslijedila ceremonija podjele Potvrdnica novim odgajateljicama u vjeri od strane prof. dr. sc. Jadranke Garmaz, predstojnice Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i s. Jelice Đuzel, ravnateljice dječjeg vrtića Sunčev sjaj Nazaret i voditeljice programa stručno-razvojnog centra.

Program dodjele potvrdnica je završen glazbenom točkom: Nocturno u H duru, Martina Šendo.

Slavlje je nastavljeno radosnim zajedništvom i blagovanjem.

Od siječnja 2023. godine Katehetski ured je organizirao stručno usavršavanje za odgojiteljica u suradnji s Dječjim vrtićem „Dobri“ te dječjim vrtićem „Sunčev sjaj-Nazaret“ stručno-razvojnim centrom za stručno usavršavanje stručnih djelatnika u dječjim vrtićima za provedbu katoličkog vjerskog programa Kateheze Dobroga pastira po načelima Montessori pedagogije. Stručno usavršavanje je održano u dječjem vrtiću Dobri u Splitu. Trajalo je 200 sati kroz 8 modula, od 7. siječnja do 24. lipnja 2023.

s. Jelica Đuzel

 

Zanimljivosti

Potres na kopnu, tri velika potresa morskog dna, požare i plimne valove koji su 1775. godine uništili 15 tisuća zgrada, 300 palača i 110 crkava preživio je samostan Monasterio deo Jeronimas u Lisabonu koji je dao sagraditi kralj Emanuel I.

Humor

Stari pobožni propovjednik na samrti pozva bankara i odvjetnika da budu s njima u zadnjim trenucima života. Bankar upita: Pastore, zašto ste izabrali baš nas dvojicu da dođemo i budemo s Vama u vašim posljednjim trenucima? Stari propovjednik je podigao pogled i slabašnim glasom rekao: Želim da budem što sličniji Isusu, i da umrem kao i On – između dva lopova!

Poslovice

U kući lijenčine množe se samo snovi. (Koreanska)