Zbor vjeroučitelja splitsko-makarske nadbiskupije "Sveti Anastazije" nastupa na Cropatriji

Na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju 26. studenog 2023., s početkom u 20.00 sati, mješoviti zbor vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije „Sveti Anastazije’’ nastupit će u crkvi svetog Frane na Obali u sklopu manifestacije Cro patria.

Voditelj zbora vjeroučitelja je Marko Vrkić koji će biti za orguljama, dok će zborom ravnati Ljubo Jermelić.
Cro patria jedinstveni je festival koji promovira zborsko pjevanje i suvremeno zborsko stvaralaštvo. Prepoznatljiv je kao mjesto susreta kulturne različitosti, raznih načina pjevanja i interpretacije zborskih napjeva različitih suvremenih skladateljskih rukopisa.
Festival ima edukativnu i socijalnu dimenziju, razvija osjećaj zajedništva i užitak zajedničkog uspjeha.
Manifestacija je utemeljena 1995. godine, kao dani duhovne glazbe hrvatske mladeži, već sljedeće godine doživjela je puno priznanje svekolike javnosti, a 1998. godine dobiva najveću nagradu struke, nagradu Vatroslav Lisinski – Hrvatskog društva skladatelja za promicanje vrijedne glazbe među mladima.
Pozivamo sve zainteresirane na ovu hvalevrijednu manifestaciju, a ulaz je besplatan.

 

Zanimljivosti

Biblija je do sada prevedena na oko 2 350 svjetskih jezika, a na svijetu postoji oko 6500 jezika. Sa godišnjom prodajom od gotovo 20 milijuna primjeraka knjiga je koja je doživjela najviše izdanja.

Humor

Dolazi čovjek na zavod za zapošljavanje i pita ima li posla za njega. Njegova savjetnica odgovara: ‘Ima: plaća 5.000 eura mjesečno, dva mjeseca godišnjeg, službeni auto, radno vrijeme od 11 do 15h.’ ‘Vi to mene zezate!?!’ – ‘A tko je prvi počeo?’

Poslovice

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri. (Arapska poslovica)