Međubiskupijski stručni skup za odgojiteljice u vjeri

Split, 13. travnja 2024.

Međubiskupijski stručni skup za odgojiteljice u vjeri održat će se 13. travnja (subota) 2024. godine, u prostorijama Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu, s početkom u 9 sati. Ovaj stručni skup, na temu: Suvremeni mediji u ranom i predškolskom odgoju, organiziraju Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije i AZOO - Podružnica Split. Program stručnog skupa Suvremeni

Katolički portal Mreže Riječi proslavio prvu godišnjicu postojanja

Split, 25. ožujka 2024.

Prigodom prve godišnjice od osnutka vjeroučiteljskog portala Splitsko-makarske nadbiskupije „Mreže Riječi“ splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Zdenko Križić sastao se s urednicima, članovima i suradnicima Portala u ponedjeljak 25. ožujka u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata u Splitu.

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Vepricu

Vepric, 23. ožujka 2024.

U organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, u subotu, 23. ožujka 2024. godine održana je godišnja duhovna obnova koja je u marijanskom svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu okupila oko 100 vjeroučitelja laika Splitsko-makarske nadbiskupije. Voditelj duhovne obnove bio je don Stipan Šurlin, upravitelj svetišta i duhovnog centra u Vepricu.

Zanimljivosti

Jedna legenda o datuljama kaže da je Alah ovo stablo napravio od gline koja mu je ostala nakon što je napravio Adama. Stablo je zaista blagoslovljeno, koristi se za ogrjev, od kore se plete užad, ograde i krovovi, košare, metle, torbe i sandale od lišća, sirup, čak i vrlo ukusno ali opojno vino, “kava” od prženih koštica.

Humor

Neki dobrodušni seljak dođe kod svog župnika i požali mu se: Moj sin je otišao živjeti u grad. Ima plaću oko 300 eura. Što mislite oče, hoće li tamo živjeti kao dobar kršćanin? – Sigurno. Sa toliko novaca i ne može drugačŤije.

Poslovice

Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica)