"Ako Bog da!"... Novo!

0 preuzimanja

Jedan se seljak vratio kući nakon što je čitav dan proveo koseći žito. Reče svojoj ženi:Biblija - Sutra, u podne, sigurno ću završiti kosidbu! Žena mu odgovori: - Moraš shvatiti da će to biti samo ako Bog da, jer znaš da su krhki ljudski planovi. - Siguran sam, ženo moja, da me ni Bog ni đavao neće spriječiti da završim sutra do podne! Sljedećeg dana, u zoru, seljak se uputi prema polju. Idući putem, sretne Sultanovu pratnju. Jedan iz pratnje ga zaustavi i reče mu: - Dobri čovječe, tražim od tebe da nas odvedeš do planina tamo u daljini. Tvoj Sultan mora tamo biti prije večeri a mi ne znam put. Seljak nije mogao odbiti. Sultan ga je otpustio tek navečer.

Usred noći se vratio i kucao na vrata svoje kuće. - Tko je u ovo vrijeme? - upita njegova žena. - Ja sam, tvoj muž, ako Bog da. Otvori, ako Bog da, želim ići spavati, ako Bog da!

Pregleda: 2158 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 20. 11. 2019.

Slični dokumenti

Legenda o toplom kamenu
Legenda o toplom kamenu

Prema jednoj legendi, nakon požara u Aleksandrijskoj knjižnici u Egiptu, sačuvana je jedna knjiga. Budući da nije bila posebno vrijedna prodana je nekom siromašnom čovjeku za nekoliko novčića.

Dva izbora
Dva izbora

Što bi ti napravio/la?....pred tobom je izbor. Ne traži pouku jer ne postoji.

Ali ipak pročitaj. Moje pitanje glasi: Bi li izabrao isto?

Zanimljivosti

U Bruxellesu u Belgiji zgrada burze podignuta je na mjestu prosjačkog redovničkog samostana.

Humor

Učitelj pita Marka: Zašto jučer nisi došao u školu? – Umro mi je stric pa sam išao na sprovod. Dobro, ali nemoj da se to više ikada ponovi!

Poslovice

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy)