Postoji li život poslije rođenja? Novo!

0 preuzimanja

Postoji li život poslije rođenja? (razgovor blizanaca u majčinoj utrobi)

blizanci- Vjeruješ li u život poslije rođenja?

- Naravno, sigurno postoji nešto nakon rođenja. Možda smo ovdje baš zato da se pripravimo na život poslije rođenja. - To je glupost. Nema života poslije rođenja. Kako bi taj život uopće izgledao? - Ne znam točno, ali uvjeren sam da će biti više svjetla i da ćemo moći hodati i jesti svojim ustima. - To je potpuna glupost. Znaš da je nemoguće trčati i jesti svojim ustima. Pa zato imamo pupčanu vrpcu. Kažem ti, poslije rođenja nema života. - Pupčana vrpca je prekratka. Uvjeren sam da postoji nešto poslije rođenja. Nešto posve drukčije od ovoga što živimo sada. - Ali nitko se nije vratio od tamo. Život se poslije rođenja završava. Osim toga, život nije ništa drugo nego postojanje u uskoj i mračnoj okolini. - Pa ne znam baš točno kako izgleda život poslije rođenja, ali ćemo u svakom slučaju sresti našu mamu. Ona će se brinuti za nas. - Mama?!? Ti vjeruješ u mamu! Gdje bi po tvome ta mama bila? - Svuda oko nas, naravno. Zahvaljujući njoj živimo, bez nje ne bismo uopće postojali. - Ne vjerujem. Mamu nisam nikada vidio, zato je jasno da ne postoji. - Da, moguće, ali ponekad, kada smo potpuno mirni, možemo je čuti kako pjeva i miluje naš svijet. Znaš, uvjeren sam da naš život poslije rođenja zapravo tek počinje.

Pregleda: 821 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 21. 11. 2019.

Slični dokumenti

Zbog jedne igle
Zbog jedne igle
Ova priča je ISTINITA. kuca_clipartDogodilo se u kući u kojoj sada stanujem, prije otprilike 60 godina. U to doba, običaj je bio da putnici koje noć uhvati na cesti, u nekoj obližnjoj kući zamole za večeru i noćenje na sjeniku. Tako je bilo i jedne jesenje večeri u Zagrebu. U kuću moje bake i djeda došao je putnik i zamolio za prenoćište. Uz večeru su razgovarali. Pita ga djed: "Odakle idete?" "Idem iz Lepoglave, bio sam u zatvoru 35 godina. A za sve je kriva moja mama." "Pa kako mama, što je napravila?" "Kad sam imao 7 godina otišao sam u susjedovu kuću i ukrao sam iglu za šivanje. Donio sam ju kući, a mama je rekla - bravo sine, baš nam je trebala igla! Nakon toga sam nastavio krasti sitnice po kućama. Počeo sam krasti i od prolaznika i jednom sam u pokušaju krađe ubio čovjeka. Tako je jedna igla i mamina pohvala odredila moj cijeli život..."

preuzeto s jednog bloga

Sreća - nesreća, tko zna?...
Sreća - nesreća, tko zna?...

Jedino bogatstvo siromašnog starca bili su njegov sin jedinac i jedan konj koji mu je orao njivu, pa su imali što jesti. Kad je jednog dana konj pobjegao, svi su u selu povikali: Ajme nesreće!

Zanimljivosti

Časopis Association for Psychological Science objavio je 2010. rezultate psiholoških istraživanja koji pokazuju da smo prema ljudima koji su ljubomorni na nas ljubazniji i to prema onima koji su ljubomorni tzv. zlonamjernom zavišću više nego prema onima koji su benigno ljubomorni. Benigne ljubomore je ljubomora u kojoj je izražena motivacija za poboljšanje sebe, a kod zlonamjerne je ljubomore karakteristična želja da se uništi uspješna osoba.

Humor

Mladi se svećenik vratio iz Rima nakon obrane doktorata i reče svojoj baki: “Bako, doktorirao sam filozofiju!” “Bože blagi, kakvih sve bolesti ima na ovome svijetu!” – reče baka.

Poslovice

Nema beznadnih situacija; postoje samo ljudi koji se u određenim situacijama osjećaju beznadno. (Tibetanska)