Moć magije Novo!

0 preuzimanja

carobnjakJedan mladić za kojega se pričalo da se bavi magijom sjedio je u sveučilišnoj knjižnici s prijateljima i razgovarao o svemu i svačemu. Jedan od studenata za stolom htio je iskušati njegove magijske vještine pa ga upita: „Možeš li podignuti ovu knjigu sa stola?“ Ovaj odgovori "naravno", pruži ruku i podigne knjigu sa stola. "Ali ne tako, to je uobičajeno. Možeš li je podignuti magijom?" „Mogu“, reče mladić i zamoli prijatelja koji je sjedeo pored njega da podigne knjigu. "Ali to nije magija!" "Kako nije? Knjiga je bila na stolu, a sada više nije."

"Dobro, ali možeš li podići knjigu sa stola a da je nitko ne dotakne?" "Mogu," reče mladić i lupi nogom po stolu odozdo i knjiga na trenutak odskoči u vis. "Dobro, je li ti to mene zezaš?" "Ne, zašto?" "To nije magija! Možeš li podići knjigu sa stola koristeći neku magijsku tehniku?“

Mladić i ovaj put reče "mogu". Zatvori oči i skoncentrira se. Nakon samo nekoliko minuta, u sobu uđe student koji je posudio knjigu kolegi za stolom, reče "aha, tu je dakle", uzme knjigu i izađe iz sobe.

Pregleda: 1101 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 09. 2019.

Slični dokumenti

Sebična ljubav
Sebična ljubav

Don Bosco, talijanski svetac čiji blagdan slavimo 31. siječnja, prošlog stoljeća osnovao je u Torinu sirotište i školu za djecu s ulice.

Bijeg - poučna priča
Bijeg - poučna priča
Stari je ribar drijemao pored kante pune rakova. Probudi ga prolaznik i reče: Pazi! Rakovi će ti pobjeći! Iskusni starac odgovori: Nema straha! Čim se neki uspe do vrha, za nj se uhvati drugi, a za ovog treći i tako redom. Na kraju svi opet padnu u kantu. Oni se sami pobrinu da nitko ne pobjegne. Poznato je da iz nesreće izlazimo kad jedni drugima pomažemo. Pa ipak, u malim i velikim stvarima pomoć tražimo iskorištavajući druge.

Bruno Ferrero

Zanimljivosti

Časopis Association for Psychological Science objavio je 2010. rezultate psiholoških istraživanja koji pokazuju da smo prema ljudima koji su ljubomorni na nas ljubazniji i to prema onima koji su ljubomorni tzv. zlonamjernom zavišću više nego prema onima koji su benigno ljubomorni. Benigne ljubomore je ljubomora u kojoj je izražena motivacija za poboljšanje sebe, a kod zlonamjerne je ljubomore karakteristična želja da se uništi uspješna osoba.

Humor

Došao Mujo kod hože: – Fata me vara. – Razvedi se. – Ne mogu, volim je. – Onda se ne razvodi. – Ali stalno mi je na pameti to što je napravila. – Pa razvedi se. – Ne mogu zbog djece. – Onda nemoj. – Ali ne mogu joj oprostiti… – A ti onda promijeni vjeru – Kako će mi to pomoći? – Tebi nikako. Pomoći će meni. Maltretirat ćeš svećenika….

Poslovice

U kući lijenčine množe se samo snovi. (Koreanska)