Diogenes i novac - poučna priča Novo!

0 preuzimanja

Diogen_ilustracijaDiogen je uvijek hodao u dronjcima. Najčešće je spavao po trijemovima i predvorjima tuđih kuća. Jednog jutra ga je u predvorju neke kuće gdje je prespavao posjetio jedan ugledni trgovac iz Atene. - Dobro jutro Diogene! - Dobro jutro! - Imao sam jako uspješan tjedan pa sam odlučio da ću ti darovati ovu vrećicu s novcima- - blago zatrese vrećicom u desnoj ruci. Diogen ga pogleda. - Uzmi ga, nema nikakve prevare. Jednostavno želim da bude tvoj. Radi se o mom novcu i darujem ga tebi jer vidim da je tebi sada potrebniji nego meni. - Imaš ga još, zar ne? - Naravno, i to puno. U zadnje sam vrijeme imao puno uspješnih poslova. - I želio bi imati još više nego što sada imaš? - Naravno da bih želio! Kakvo je to pitanje?! - Onda zadrži novac. Tebi je potrebniji nego meni.

Pregleda: 781 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 25. 11. 2019.

Slični dokumenti

Četiri sina i kćer
Četiri sina i kćer

Muž i žena odlučili su ne primati goste i nikome ne otvarati vrata prvog dana braka. Najprije su došli mladoženjini roditelji, pozvonili i čekali da im otvore.

Shakespeare nikad nije postojao
Shakespeare nikad nije postojao

U jednom društvu u prisustvu francuskog pisca i komičara Alphonse Allaisa govorilo se kako veliki pisac William Shakespeare nikada nije postojao i da je njegova djela napisao netko drugi.

Zanimljivosti

Nadbiskupija u Linzu u Austriji ponudila je besplatan download zvukova zvona triju najvažnijih crkava toga područja. Među zvonima čiji se zvuk može downloadati na mobilni telefon je i glasovito zvono Immaculata iz katedrale sv. Marije u središtu Linza.

Humor

Perica došao u goste kod prijatelja. Iznenadio se kad su svi okupljeni oko stola počeli jesti bez molitve. Perica upita: Zar se vi ne molite prije jela? – Ne, mama dobro kuha. odgovori ovaj

Poslovice

Ako hoćeš nešto reći, prvo provjeri tko će te slušati. (Gruzijska poslovica)