Pobijediti strah, stres i samog sebe - poučna priča Novo!

0 preuzimanja

kukac_animacijaDogodilo se to u jednom restoranu. Žohar je iznenada pao na njeno rame. Počela je vrištati i skakati i pokušavala objema rukama maknuti kukca. Cijeli restoran se okrenuo prema njoj.

Žena je napokon u mahnitom mahanju rukama uspjela potjerati kukca, ali on se našao na košulji druge žene koja je sjedila do nje. Sad je bio njen red da nastavi dramu. Histerično je vrištala i mahala rukama.

Konobar je pohitao za njihov stol da vidi što se događa. Čemu tolika vika i strka.

U jednom je trenutku žohar prešao na konobara. Ovaj je nekoliko trenutaka stajao i mirno ga promatra, a onda ga je uzeo i iznio van.

Pio sam kavu i promatrao cijeli događaj. Počeo sam se pitati je li žohar kriv za njihovo ponašanje? Ako je, zašto konobar nije uznemiren? Zašto je reagirao bez imalo histerije i visoke dramaturgije. Dakle, nije problem bio u žoharu, nego u nesposobnosti žena da ostanu pribrane u njegovoj blizini. Iz ovog događaja sam shvatio da nije vika moga oca ili nadređenoga ono što me uznemiri, već moja nesposobnost da se nosim sa uznemirenošću koju izaziva njihova vika. Nije zastoj u prometu ono što me uznemiri, već moja reakcija na zastoj u prometu. Puno više nego sam problem, moja reakcija na njega je ono što me povrijedi.

autor nepoznat

Pregleda: 1126 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 25. 11. 2019.

Slični dokumenti

Cigla i audi
Cigla i audi

Mladi direktor uspješne tvrtke prolazio je kroz naselje u novom audiju malo brže od dozvoljene brzine. Usporio je videći djecu kako se igraju između parkiranih automobila.

Zašto je ptica tužna? - poučna priča
Zašto je ptica tužna? - poučna priča
ptica-animacija"Starac je sjedio u šumi pored puta. Činilo se, kao i uvijek, da gleda u daljinu. Sjeo sam pokraj njega bez riječi. I on je šutio. Neka je ptica proletjela glasno pjevajući. Starac se okrenuo za njom i kad je više nije čuo, rekao je: - Tužna je... - Da, tužna je.... - kažem ja isto što i on. - A zašto je tužna? - upita on mene. - Ne znam, možda nešto ne može naći? - pogađam ja. A starac šuti. Ne dugo. - Ne, dječače, tužna je zato jer si i ti tužan. Kad je čovjek tužan, tada njemu i sve oko njega izgleda tužno. Da si ti danas veseo, cvrkut ove ptice bio bi isto takav. Ali, tebi se nešto dogodilo... Nije pitao što mi se dogodilo jer je znao da ću ja sam sve ispričati. I to sam naučio od starca, da ponekad ne treba postavljati pitanja. Ponekad čovjek sam hoće reći, a da ga nitko i ne pita."

Damir Miloš "Bijeli klaun"

Zanimljivosti

Obnovu katedrale sv. Patrika u Dublinu u prošlom stoljeću je financirala tvrtka Guinness – najveći izvoznik piva na svijetu.

Humor

Među akviziterima najuspješniji prodavač Biblija bio je jedan mucavac. Ostali ga upitaju u čemu je tajna njegova uspjeha. Ja dođem na vrata i kažem: Kuuuupiiite ovu Bibliiju ili ćuuu vam je pppppročitat! – odgovori ovaj.

Poslovice

Ako hoćeš nešto reći, prvo provjeri tko će te slušati. (Gruzijska poslovica)