Plaćeni osmijeh - priča za razmišljanje Novo!

0 preuzimanja

"Mama, zašto si tako dražesna i nasmiješena kada te gledaju na televiziji, a kod kuće si uvijek namrgođena i mrzovoljna?", upita dijete svoju majku, popularnu televizijsku voditeljicu. "Zato, dijete, što me na televiziji plaćaju da budem nasmiješena", odgovori iskreno i bez premišljanja omiljena dama televizijskih ekrana. "A koliko bih ti morao platiti ja da budeš nasmiješena i kod kuće?", upita dijete naivno i otvoreno. Žena nije odmah odgovorila. Suza u oku bila je najbolji odgovor djetetu koje se odmah našlo u njenom zagrljaju. Darivanje nema protuusluge i ono se ostvaruje bez uvjeta. Inače nema nikakve vrijednosti.

Pregleda: 855 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 26. 11. 2019.

Slični dokumenti

Ulica milosrđa - priča iz života
Ulica milosrđa - priča iz života

U Bolonji postoji jedna ulica koja nosi vrlo zanimljiv naziv: "Ulica milosrđa". Vrlo je zanimljivo kako je dobila to ime. U njoj se jednoga dana dogodilo ubojstvo.

Al-Mamunov konj
Al-Mamunov konj

- arapska priča

Bagdadski kalif Al-Mamun imao je prelijepog arapskog konja. Bogati Omah želio je tog konja i nudio je mnogo kamila za njega, ali kalif nije htio ni da čuje za to. Omah je odlučio da će doći do tog konja po svaku cijenu, pa makar i prevarom.

Zanimljivosti

Nisu ni sve mačke tako crne. Stara praznovjerja tvrde da crna mačka donosi sreću ako se sretne u jutro ili na Novu godinu.

Humor

Vojni časnik pita župnika: “Koliko bi vojnika moglo prespavat u crkvi?” – “Za vojnike ne znam, ali dok ja propovijedam, spava oko 5 stotina” – odgovori župnik.

Poslovice

Tko pobijedi strah taj je i tigru opasan protivnik. (Indijska)