Živjeti svaki dan - kratka poučna priča Novo!

0 preuzimanja

Priča govori o čovjeku koji je krenuo na hodočašće kako bi susreo svetoga pustinjaka i zamolio ga za savjet. ples_na_kisiKad ga je susreo upitao ga je: - Ako bi ti ostao samo jedan dan života, kako bi ga proživio? Stari pustinjak odgovori: - Hm, najprije bih izmolio jutarnju molitvu.... Potom bih skuhao čaj i krenuo zalijevati vrt... Nakon toga bih posjetio susjeda Ivana... Onda bih malo odrijemao... - Što? - prekinu ga hodočasnik - Pa svaki dan tako živiš! - Naravno - odgovori pustinjak - Zašto bi zadnji dan morao biti drukčiji od ostalih?

autor nepoznat

Pregleda: 922 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 28. 11. 2019.

Slični dokumenti

Kada počinje Božić?
Kada počinje Božić?
Božić počinje kada slabi jakomu slabost oprosti, kada jaki zavoli snagu slaboga, kada bogati počne dijeliti imanje sa siromašnima, kada glasni zastane pokraj nijemoga i shvati što mu je on želio reći, kada značajno postane beznačajno, a nevažno postane važnim i velikim, kad usred tame jedno maleno svjetlo obećava bezbrižnost i život u svjetlu, a ti ne odugovlačiš, nego pođeš, takav kakav jesi, prema tome svjetlu, tada, da, tada počinje Božić. (Rolf Krenzer)
Priča o istini
Priča o istini

Priča koja pripada svim narodima: Neki mladić krenuo je u svijet tražiti Istinu. Tražio je preko sedam mora i preko sedam gora.

Zanimljivosti

Antonio Vasquez, veliki vrač glavnog meksičkog grada svakog dana se 2 puta obraća Svetoj Smrti (plastični kostur koji na sebi ima zeleni dres meksičke reprezentacije i loptu u rukama) paleći 7 svijeća, cigaru i mirišljave štapiće kako bi zaštitio svoju reprezentaciju na SP u Njemačkoj. Rituali neće pomoći Meksikancima da igraju bolji nogomet ali će spriječiti da ih netko ne začara.

Humor

U avionskoj nesreći poginuli papa, pastor i rabin. Zbog prevelike gužve sv. Petar ih privremeno pošalje Luciferu. Iako ih je ovaj veoma rado primio nakon nekoliko sati nazove sv. Petra: “Petre, oprosti ali možeš li preuzeti ovu trojicu koje si mi zadnje poslao? Ovaj u bijelom od kad je ušao ne prestaje opraštati; ovaj u crnom odijelu propovijeda i obraća na sve strane; a ovaj sa šeširom je već uspio skupiti novce za klima uređaj.

Poslovice

U kući lijenčine množe se samo snovi. (Koreanska)