Oni koji pišu... Novo!

0 preuzimanja

pisanje_ilustracijaČovjek je bio religiozni pisac i zatražio je riječi mudrosti.
Učitelj reče:

“Neki ljudi pišu da zarade za život; drugi da podijele svoja otkrića ili da pokrenu pitanja koja će progoniti čitatelje; dugi opet da bi razumjeli vlastitu dušu.” “Nitko od njih neće potrajati. To pripada onima koji pišu samo zato što bi eksplodirali kad ne bi pisali.”

autor nepoznat

Pregleda: 967 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 28. 11. 2019.

Slični dokumenti

Svijetu se ne može ugoditi - narodna pripovjetka
Svijetu se ne može ugoditi - narodna pripovjetka

Jedan čovjek išao iz grada kući, jahao na magarcu, a njegov sin, momčić od petnaestak godina, išao pored njega pješice. Susretne ih jedan čovjek, pa reče:

- To nije u redu. Da ti jašeš, a dijete ide pješice. Tvoje su noge jače od njegovih.

Šalica za čaj
Šalica za čaj

Američki par otišao je u Englesku proslaviti svoju 25. godišnjicu braka. Oboje su bili ljubitelji starina. U jednom mjestu su prolazili pored malene kineske trgovine i jedna šalica za čaj zapela im je za oko.

Zanimljivosti

“Mačak Oscar obilazi krevete u domu u kojem su smještene starije osobe koje boluju od Alzheimerove ili Parkinsonove bolesti i ponekad se zaustavi i sklupča pokraj kreveta. U vrlo velikom broju slučajeva, pacijent kraj čijeg se kreveta Oscar zaustavio umre tijekom nekoliko sljedećih sati” piše dr. David Dosa u New England Journal of Medicine. Mačak je u domu za starije i bolesne osobe na Rhode Islandu u SAD-u naslutio kraj zemaljskog života za 25 osoba u razdoblju od 2 godine. “Mnoge obitelji umrlih nalaze u tome utjehu. Ako nisu stigli u bolnicu, oni cijene što je netko bio uz njihove bližnje u posljednjim satima života.”

Humor

Prve dvije godine roditelji uče djecu da hodaju i govore a slijedećih 16 da sjednu i umuknu.

Poslovice

Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy)