Izbor - kratka priča Novo!

0 preuzimanja

pepeo_cvijetNeki je čovjek teško podnosio životne nevolje te se potužio jednom mudrom čovjeku: "Ne mogu više! Život mi je postao nepodnošljiv."

Čovjek uze šaku pepela, baci ga u čašu punu bistre vode koja je stajala na stolu i reče: "Ovo su patnje." Voda u čaši se zamuti i pretvori u blato.

Učitelj prolije vodu.

Uze još jednu šaku pepela, pokaza je čovjeku, otvori prozor i prospe pepeo u more. Pepeo se izgubi u moru, a more osta kakvo je i bilo.

"Vidiš!" mudri čovjek će. "Svakoga dana stani i odluči hoćeš li biti čaša vode ili more."

Pregleda: 769 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Zapovijed - anegdota o odgoju primjerom
Zapovijed - anegdota o odgoju primjerom

Jedna je žena dovela svog sinčića Mahatmi Gandhiju i zamolila ga: "Reci mu da više ne jede kolače."

Račun majčinske ljubavi
Račun majčinske ljubavi

Jedne večeri, dok je majka pripremala večeru, njezin sin jedinac ušao je u kuhinju s omotnicom u ruci. Ozbiljna izraza lica, predao je majci omotnicu u kojoj je bio pažljivo napisan, i brižno presavijen list papira.

Zanimljivosti

Najveći Kristov kip na svijetu je betonski kip Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru (30m). Nalazi se na planini Corcovado s pogledom na gradsku luku. Svojim raširenim rukama Krist blagoslivlje grad.

Humor

Škrtac na umoru, žali se svećeniku, prije ispovijedi, da bi mu bilo lakše otići s ovoga svijeta kada bi mogao ponijeti i svoj novac. Ispovjednik ga tješi riječima: Novac bi Vam tamo ionako izgorio ili bi se rastopio.

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)