100 bodova za Raj Novo!

0 preuzimanja

Neka se dobra kršćanka pojavila na nebeskim vratima. Bijaše jako uplašena. Sveti ju je Petar srdačno primio, ohrabrio je, ali i ozbiljno upozorio:

“Za ulazak u nebo treba imati stotinu bodova.”

Žena je počela nabrajati: “Bila sam vjerna svomu mužu cijeloga života. Kršćanski sam odgojila svoju djecu – nije neki velik uspjeh, ali učinila sam sve što sam mogla. Dvadeset i dvije sam godine podučavala vjeronauk, radila sam u misijama kao volonterka i vodila župni karitas. Strpljivo sam podnosila osobe oko sebe, osobito župnika i svoje ukućane…”

Kad je zastala da predahne, sveti će joj Petar: “Dva i po boda!”

Žena je počela strepiti.

Zatim je nastavila: “Ah da, dohranila sam svoje roditelje, oprostila sestri s kojom se bijah posvađala oko ostavštine. Zatim, nikada nisam propustila nedjeljnu misu, osim kad su mi se djeca rađala. Dolazila sam na korizmene propovijedi i na duhovne obnove, redovito molila jutarnje i večernje molitve, a u svibnju i krunicu…”

“To su tri boda!” – sveti će Petar.

Žena bijaše očajna. “Samo tri boda?! Kako se uopće može doći do stotine?”

Sa suzama u očima, drhtavim će glasom ona: “Ako je tako, onda me može spasiti jedino Božje milosrđe!”

“Sto bodova!” – na to će Petar.

Pregleda: 779 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Prometna nesreća
Prometna nesreća

Neka se mlada žena vraćala autom s posla. Vozila je posebno pažljivo, jer je auto bio nov novcat, dan ranije kupljen pretežno suprugovom ušteđevinom. On se dugo odricao da bi si mogao takvo što priuštiti. Na jednom osobito prometnom križanju bila je pomalo nesigurna i dogodilo se da je udarila blatobranom u branik jednog drugog automobila.

U srcu
U srcu

"Sutra ujutro", započeo je kirurg, "ja ću otvoriti tvoje srce …" "Pronaći ćeš Isusa unutra," prekinuo ga je dječak.

Kirurg ga je pogledao u oči i uzdahnuo. "Ja ću skalpelom otvoriti tvoje srce," nastavio je, "kako bih provjerio koliko ga možemo popraviti…"

Zanimljivosti

Najveći gotički oltar u Europi, 10 x 12 metara nalazi se u katedrali sv. Marije u Krakowu u Poljskoj.

Humor

Tri župnika razgovaraju o tome kako će se riješiti slijepih miševa u crkvi. Prvi reče: ja sam pokušao zračnom puškom pa sad imam rupe na freskama. Drugi ih je sve skupio i daleko odvezao ali su se opet vratili. Treći župnik je uspio. Sve ih je krstio i krizmao i od tada ih u crkvi vidio nije.

Poslovice

Ljudi se poznaju po znoju i po danoj riječi. (Arapska)