Domišljata ljubav Novo!

0 preuzimanja

Isus - Čuj! - predloži neki bogataš svom siromašnom prijatelju. - Imam za tebe jedan posao. Dobro ćeš zaraditi! Siromašni čovjek je dobro znao da je jedna od najvećih ludosti biti ohol u siromaštvu, ali čestitost mu ipak ne dopusti da prihvati prijedlog, nego reče: - Ne mogu pristati na tvoju ponudu. - Zašto? - Jer si taj posao izmislio samo zato da meni pomogneš, a ja ne želim da ti zbog mene budeš na šteti. - Slušaj - odgovori bogataš - ti i ja smo prijatelji, zar ne? Ne znači li to da smo u nekoj vrsti ljubavi? … E vidiš, moja ljubav je domišljata!

Božidar Prosenjak

Pregleda: 662 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Ljubav je dosjetljiva - poučna priča
Ljubav je dosjetljiva - poučna priča

Tridesetogodišnji Talijan pripovijeda: Sestra i ja stanujemo u istom dijelu grada, a ipak se vidimo tako rijetko. Majka u pismima postavlja uvijek isto pitanje: Kad si posljednji put vidio sestru?

Savršeno srce
Savršeno srce

ednoga dana jedan mladić stajao je u središtu grada razmišljajući kako on ima najljepše srce u cijelom onom kraju. Prošla je velika povorka ljudi i svi su oni priznali kako je njegovo srce savršeno. Nije bilo crtice niti zareza na njemu. Mladić je bio jako ponosan i još se više i glasnije hvalio svojim prelijepim srcem.

Zanimljivosti

Ispred ikone Marijina Navještenja na otoku Tinos u Grčkoj mora jednom u životu proći svaki Rom pravoslavne vjere. Glavnom ulicom do svetišta, 800 metara prolaze uglavnom na koljenima ili puzeći. Katolici ovo pravoslavno svetište nazivaju Egejskim Lurdesom.

Humor

Raspravljaju se Adam i Eva. Eva kaže: – Varaš me sa drugom ženom! Adam će: – Ma kojom drugom, kad si ti jedina žena na svijetu?! Te noći, Adama osjeti da ga Eva dodiruje po stomaku. Pita je on: – Što radiš u ovo doba? Eva odgovori: – Šuti, brojim ti rebra!

Poslovice

Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica)