Olimpijski pobjednik Novo!

0 preuzimanja

invalidska_kolica_ilustracija1968. godine na Specijalnoj lakoatletskoj olimpijadi sudjelovao je Kim Peek, momak s teškim oštećenjem mozga, koji se natjecao u utrci na pedeset metara.

Kim se natjecao s još dvoje uzetih atletičara. Oni su bili u kolicima, jedino je Kim trčao. Pištolj se oglasio i Kim je brzo potrčao ispred ono dvoje.

Imao je dvadeset metara prednosti. Nadomak cilju, okrenuo se da vidi kako drugi napreduju.

Djevojka je okrenula svoja kolica pa je zapela uz zid. Drugi je momak gurao svoja kolica unatrag. Kim je stao, vratio se i odgurao djevojku kroz cilj.

Utrku je dobio momak koji je išao unatrag. Djevojka je bila druga. Kim je izgubio.

Ili nije?

Gledatelji su se digli na noge i pljeskali Kimu. Nisu mislili da je izgubio.

Dan Clark

Pregleda: 762 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Mudrosti
Mudrosti

Učimo od mudrih ljudi

mudrost-ilustracija Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja: onaj koji žuri govori prije nego što sazna, odgovara prije negoli nešto shvati, odluči prije negoli provjeri, kudi prije nego što se u nešto uvjeri. (Arapska poslovica) S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing) Zrno pijeska u oku može sakriti cijelu planinu! (Japanska poslovica ) Ne idi utabanim putem. Umjesto toga kreni tamo gdje puta nema i ostavi trag. (Anoniman) Tko ni za što na svijetu nije sposoban, taj uvijek ismijava druge. (Madagaskarska poslovica) Grubost je pokušaj slabog čovjeka da bude jak. (Matthew Casy) Hrabrost je strah koji je izgovorio molitvu. (Anoniman) Ime nije ništa! Što nazivamo ružom to bi slatko mirisalo i s drugim imenom. (Shakespear) Živi s ljudima kao da te Bog gleda, a govori s Bogom kao da te ljudi slušaju. (Seneka) Mnogima bi se dopao da se nisi trudio dopasti se svima. (Latinska poslovica) Ako hoćeš nešto reći, prvo provjeri tko će te slušati. (Gruzijska poslovica) Tko laže vas, lagat će i protiv vas. (Hrvatska poslovica) Ljubav koja se održava darovima vječno je gladna. (Židovska poslovica) Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica) preuzeto sa: http://vivamudrosti.blogspot.hr
O parovima
O parovima

Priča se da je neka rimska patrona jednog dana pitala učenog rabina Jossi ben Chalaftu: „Što Bog radi tijekom dana?“ Mudri je rabin dosjetljivo odgovorio na izazov: „Pokušava spajati razne parove.

Zanimljivosti

Nakon smrti Heroda Velikoga Rimljani su na križ pribili 2000 ustanika.

Humor

Ne mora vaš sin nužno postati svećenik, uvjerava voditelj sjemeništa oca jednog sjemeništarca. “Znate i sami da nije pretjerano inteligentan, a i materijalne potrebe za školovanje nisu male…” “Da, ali on je tako ponizan” – na to će otac. “Istina, ali to je dovoljno samo da postane svetac, ali ne i da bude svećenik.”

Poslovice

Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica)