Ne smatraj se toliko važnim Novo!

0 preuzimanja

Papa_Ivan_Dobri23Dobri papa, Ivan XXIII., bio je poznat po svojoj duhovitosti, spontanosti i mudrosti. Jednog dana u audijenciju mu je došao novoimenovani biskup. U kratkom razgovoru biskup se potužio papi da mu nova služba ne da spavati. "Otkad ste me imenovali za biskupa ja jednostavno ne mogu ni oka sklopiti", govorio je, "po cijele noći me muče teške brige." "O", uzdahne papa Ivan Dobri i pogleda biskupa s puno razumijevanja, "prvih tjedana, nakon što sam postao papa, i meni se događalo isto tako. Ali, onda sam jednom vidio svojeg anđela čuvara koji mi je šapnuo: 'Ivane, ne smatraj se toliko važnim...!' I od tada opet spavam."

Pregleda: 779 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 09. 12. 2019.

Slični dokumenti

Shakespeare nikad nije postojao
Shakespeare nikad nije postojao

U jednom društvu u prisustvu francuskog pisca i komičara Alphonse Allaisa govorilo se kako veliki pisac William Shakespeare nikada nije postojao i da je njegova djela napisao netko drugi.

Pravi asketski život
Pravi asketski život

Dok je s uspavanim djetetom na grudima ležala njegova žena spavajući mirno na jednoj polovici kreveta lažni asketa je oko ponoći objavio: 'Vrijeme je da ostavim svoj dom i potražim Boga.

Zanimljivosti

Vjerovanje da je petak 13. nesretan dan datira od petka trinaestoga 1306. kada je kralj Filip od Francuske dao uhititi i mučiti vitezove Templare. Drugo tumačenje kaže da je petak 13. nesretan dan zato što je Isus umro u petak, a na Posljednjoj večeri je bilo 13 ljudi.

Humor

Prodajem sinov index. Tri godine star. Kao nov

Poslovice

Tko pobijedi strah taj je i tigru opasan protivnik. (Indijska)