Kula u pijesku Novo!

0 preuzimanja

kule_u_pijesku_ilustracijaRabin je promatrao djecu koja su na obali zidala kulu od pijeska. Kad su završili svoju kulu, za koju su potrošili puno vremena i strpljenja, došao je val i u trenu je sravnio sa zemljom. Djeca su se uhvatila za ruke i počela se smijati. Malo zatim, započeli su graditi novu kulu. Rabin je rekao: NAUČIO SAM VAŽNU LEKCIJU OD DJECE: Za mnoge stvari u našem životu trošimo puno vremena i puno energije, nesvjesni da u stvari gradimo kule od pijeska. Prije ili kasnije doći će val i odnijeti ono, što smo (sa)gradili s tolikim trudom. A kad se to dogodi moći će se smijati samo oni koji će se imati s nekim držati za ruke.

Pregleda: 811 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 11. 12. 2019.

Slični dokumenti

Sunčati dušu - kratka priča
Sunčati dušu - kratka priča

Neki misionar iz Papue Nove Gvineje zapazi kako jedan od njegovih novokrštenika, ponosni poglavica plemena Kanaka, na kraju svake mise dolazi pred svetohranište i tamo dugo ostaje uspravan kao svijeća, razgolićenih grudi.

Nađi vremena
Nađi vremena

pjescani_sat_animacijaNađi vremena za rad to je cijena uspjeha! Nađi vremena za misliti to je izvor snage! Nađi vremena za prijateljstvo to je put k sreći! Nađi vremena za sanjarenje to ti pokazuje zvijezde! Nađi vremena voljeti i biti voljen to je ono što je svojstveno Božjima! Nađi vremena osvrnuti se oko sebe dan je prekrasan da bi bio sebičan! Nađi vremena za osmijeh to je glazba duše! Nađi vremena za čitanje to je osnova mudrosti!

Zanimljivosti

Prema Talmudu Jeruzalemu je Bog dao devet desetina sve zemaljske ljepote, ali i devet desetina sve patnje i boli.

Humor

Dolazi čovjek na zavod za zapošljavanje i pita ima li posla za njega. Njegova savjetnica odgovara: ‘Ima: plaća 5.000 eura mjesečno, dva mjeseca godišnjeg, službeni auto, radno vrijeme od 11 do 15h.’ ‘Vi to mene zezate!?!’ – ‘A tko je prvi počeo?’

Poslovice

S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing)