Kako prepoznati zaista važna čovjeka Novo!

0 preuzimanja

Dječak je izišao s djedom prošetati Parizom.

Prolazili su pored malog postolarskog dućana. Kupac je tvrdio da nešto nije u redu s njegovim cipelama. Postolar je mirno saslušao primjedbe, ispričao se i obećao da će ih popraviti.
Kasnije je djed s dječakom sjeo u kafić.
Čovjeka za susjednim stolom konobar je zamolio da pomakne stolicu kako bi se moglo prolaziti. Čovjek je počeo galamiti. Odbio se pomaknuti.

"Nikada ne zaboravi ono što si vidio," rekao je djed dječaku. "Onaj postolar prihvatio je žalbu kupca, a ovaj čovjek pokraj nas nije se htio pomaknuti. Ljudima koji obavljaju neke korisne zadatke ne smeta kad čuju kritike na račun svog rada, ali oni koji ne rade nikakav koristan posao, uvijek misle da su veoma važni i agresijom i neljubaznošću kriju svoju nesposobnost."

preuzeto sa facebooka

Pregleda: 815 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 26. 03. 2020.

Slični dokumenti

Zanat - poučna priča
Zanat - poučna priča

Svaki bi čovjek morao naučiti jedan zanat - rekla je moja prabaka i ispričala mi priču. Kasnije sam saznala da je priča perzijska. Kraljev sin zaljubio se u skromnu pastiricu.

Lav i miš - ezopova basna
Lav i miš - ezopova basna

Dok je lav spavao u šumi, Seoski miševi su plesali. Jedan od njih, neoprezan, skočio je na usnulog lava. Lav je nesretnika poklopio svojom šapom.

Zanimljivosti

Istraživanja su pokazala da gotovo sve primitivne religije imaju uspomenu na Velikog Boga koji je poput oca i dobar. Postoje dokazi koji ukazuju da su žrtve vračeva, vršene za magijskih obreda degeneracija višeg oblika, a ne ostaci primitivnih religija.

Humor

Izgubio sam pamćenje, potužio se neki stogodišnji pustinjak svom jednako starom subratu. – Što si izgubio?, upita ovaj, koji je bio prilično nagluh. – Ne sjećam se…

Poslovice

Zrno pijeska u oku može sakriti cijelu planinu! (Japanska poslovica )