Sportski auto - priča Novo!

0 preuzimanja

sportski-auto-ilustracijaMladi se čovjek spremao maturirati. Mnogo se mjeseci divio predivnom sportskom autu u izlogu. Znajući da je njegov otac dovoljno imućan da mu ga kupi, rekao mu je da je to jedino što bi htio. Konačno u jutro, na dan mature, otac ga je pozvao u dnevni boravak. Rekao mu je kako je ponosan što ima tako pametna sina, i da ga silno voli. Predao mu je kutiju umotanu u papir za poklone. Iznenađen, mladi je čovjek otvorio kutiju i pronašao Bibliju. Uvrijeđen i ljut rekao je ocu: "Sa svim svojim novcem poklonio si mi... Bibliju?!“ Izašao je iz kuće i ostavio Bibliju i oca za sobom. Prošlo je mnogo godina i čovjek je postao veoma uspješan u svom poslu. Imao je divan dom i dobru obitelj. Jednog je dana odlučio posjetiti oca. Nije ga bio vidio od dana mature. Prije nego se uspio organizirati za posjet, primio je telegram u kojem je pisalo kako mu je otac umro, i njemu ostavio sav svoj imetak. Morao je hitno doći doma i preuzeti stvari. Kad je stigao u kuću svoga oca, prevladala ga je tuga i žaljenje. Počeo je pretraživati očeve papire. Među stvarima je pronašao i poklonjenu Bibiliju, neotvorenu. Sa suzama, otvorio ju je i počeo listati stranice. Dok je čitao, iz omotnice koja je bila u knjizi, ispao je ključić. Na ključiću je bio privjesak s imenom zastupnika, koji je prodavao sportske automobile. U omotnici je bio i papir na kojem je pisao datum mature zapečaćen riječima: "PLAĆENO U POTPUNOSTI". Koliko često propuštamo Božji blagoslov samo zato jer ne dolazi u paketu kakvog smo očekivali?

Pregleda: 2284 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 18. 05. 2020.

Slični dokumenti

Bez tebe
Bez tebe

Bez tebe Gospodine, sve bi u meni bilo mrtvo,

jer jedino Ti možeš dati život.

Bez tebe bi sve u meni bilo prazno i šuplje. Jedina Ti si punina, samo me Ti ispunjavaš.

Bez tebe sve bi bilo žalosno, pusto i dosadno. Samo iz tebe struji radost i smisao života. Kako bi podnio bol i kušnju, Kako bi ponio svoj križ, kad tebe ne bi bilo?

Bez tebe bih bio slab, bez moralne snage, nemoćan odoljevati napastima.

Isus_Krist_dijete

Bez tebe bio bih plašljiv, kolebljiv, nevjeran, u času ćudljivosti spreman na svašta.

Bez tebe živio bih besciljno, bez smislena puta.

Bez tebe bila bi noć, mračna noć, bez ijedna svjetla koje bi privlačilo moje misli.

Bez tebe ne bi bilo nade ni za svijet ni za me. Sreća bi bila daleka, izgubljena, nedostižna. Na svu sreću, ni ne pomišljam da budem bez tebe: Ti si moj, Gospodine, moj i sve moje.

Moj Bog (J. Pupačić)
Moj Bog (J. Pupačić)

Isus_djeca_ilustracijaNašao sam ga i On je našao mene moj Bog koji me voli. Našli smo se tražeći jedan drugog i našao sam ga u sebi jer živi u meni i za me i ja se u njemu radujem. Od iskona bili smo skupa i do konca bit će mi pratilac moj Bog.

Zanimljivosti

Na jugoistoku Rumunjske postoji ikona Rasplakane Gospe za koju se vjeruje da je 1699. godine plakala 26 dana. Ikoni se pripisuje čudesno ozdravljenje od sljepoće stoga joj na blagdan Velike Gospe hrle tisuće hodočasnika.

Humor

Zašto internet nikad neće moći zamijeniti novine? Pa kako ćeš internetom ubijati muhe?

Poslovice

S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing)