Salomonov prsten - o poteškoćama Novo!

0 preuzimanja

prsten_ilustracijaStara židovska legenda kaže da je kralj Salomon naručio prsten kod zlatara. Tražio je da u njega napiše riječi koje će biti istinite i primjenjive u svakom trenutku i u svakoj prilici. Nakon mjesec dana došao je zlatar i predao kralju prsten. Na njemu je pisalo: I TO ĆE PROĆI. Kralj je bio zadovoljan. U teškim danima pomagalo mu je boriti se s teškoćama, a u zaista dobrim danima vratiti se u realnost.

židovska legenda

Pregleda: 892 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 22. 05. 2020.

Slični dokumenti

Redovnik i sotona
Redovnik i sotona

Nekom redovniku došao sotona sa povelikim svitkom u ruci - ispisanim s obje strane. ''Što je to?'', pitao je redovnik. ''To je popis tvojih grijeha'', rekao je sotona.

Dosjetljivi savjetnik
Dosjetljivi savjetnik

Istina može biti i vrlo neugodna. Iz iskustva znamo kako nam je često vrlo teško iznijeti svoje stajalište, pa je potrebno prilično dovitljivosti da se ono očituje.

Zanimljivosti

Ljudi su ubijali crne pijetle jer su vjerovali da se iz njih razvija zmaj ili bazilisk (biće iz bajke s pogledom koji ubija).

Humor

Na satu Tehničke kulture učitelji ispituje djecu kako rade motori. Mali Ivica pristojno podigne ruku i pita: mogu li ja objasniti svojim riječima? – Naravno – odgovori učitelj. Brum, brum, brum, brum…

Poslovice

Ne idi utabanim putem. Umjesto toga kreni tamo gdje puta nema i ostavi trag. (Anoniman)