Pusti tu granu! Novo!

0 preuzimanja

ruka_u_ruciAteist je pao sa stijene. Kako se kotrljao dolje, uhvatio se za granu malog drveta. Tu je visio između neba i iznad kamenja tristo metara ispod sebe, znajući da neće moći dugo izdržati.

Tada mu dođe misao na pamet. "Bože!" povika svom snagom.

Tišina. Nitko nije odgovorio.

"Bože!" povika ponovno. "Ako postojiš, spasi me i ja obećavam da ću vjerovati u te i druge učiti da vjeruju."

I ponovno šutnja! Skoro u šoku pade s grane kad začu snažan glas kako odjekuje kanjonom: "To svi kažu kad su u nevolji."

"Ne, Bože, ne!" uzviknu sada s više nade. "Ja nisam kao drugi. Ne vidiš li da sam već počeo vjerovati čuvši tvoj glas? Ono što ti trebaš sada učiniti jest da me spasiš i ja ću naviještati tvoje ime do kraja zemlje."

"Vrlo dobro", odgovori Glas. "Spasit ću te. Pusti tu granu."

"Pusti tu granu?" uzviknu čovjek sav izvan sebe. "Misliš li da sam lud?"

Priča se da se očekivano čudo nije dogodilo kad je Mojsije bacio svoj štap u Crveno more. Tek onda kad se prvi čovjek bacio u more, valovi su uzmakli, a voda se razdijelila da bi načinila suh prolaz za Židove.

Anthony de Mello ("Molitva žabe")

Pregleda: 829 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Vrijeme za sreću - sreća je putovanje
Vrijeme za sreću - sreća je putovanje
Sami sebe uvjeravamo da će život biti bolji kad se vjenčamo, dobijemo bebu, a zatim i drugu bebu. Onda smo frustrirani zato što djeca nisu dovoljno velika i bit ćemo zadovoljniji kada narastu. Nakon toga, isfrustrirani smo zato što imamo posla s pubertetlijama. Sigurno ćemo biti sretniji kada izađu iz tog razdoblja. Govorimo sebi da će nam život biti ispunjen kad se naš supružnik dozove pameti, kad kupimo novo auto, kad odemo na putovanje, ili kada odemo u mirovinu.

Prava je istina da ne postoji bolji trenutak za sreću od upravo ovog trenutka.

Tvoj život uvijek će biti ispunjen teškoćama. Najbolje je da to priznaš sebi i da odlučiš da uprkos svemu budeš sretan. Sreća je pravi put. Zato, čuvaj svaki trenutak koji imaš, i čuvaj ga još više zato što si ga podijelio sa nekim posebnim, dovoljno posebnim da bi provodio vrijeme s njim... i zapamti da vrijeme nikoga ne čeka.

Sreca1_ilustracijaZato, prestani čekati

da otplatiš auto;

da kupiš novu kuću; da ti dijeca odu od kuće; da nastaviš studij; da završiš studij; da izgubiš 10 kg; da dobiješ 10 kg; da se oženiš (udaš); da se razvedeš; da dobiješ djecu; da odeš u mirovinu; da dođe ljeto; da dođe proljeće; da dođe zima; da dođe jesen; da umreš.

NEMA BOLJEG TRENUTKA ZA SREĆU OD OVOGA. SREĆA JE PUT, A NE CILJ!

ZATO RADI KAO DA TI NOVAC NE TREBA; VOLI KAO DA NIKADA NISI BIO POVRIJEĐEN; I PLEŠI KAO DA TE NITKO NE GLEDA!
Svijetu se ne može ugoditi - narodna pripovjetka
Svijetu se ne može ugoditi - narodna pripovjetka

Jedan čovjek išao iz grada kući, jahao na magarcu, a njegov sin, momčić od petnaestak godina, išao pored njega pješice. Susretne ih jedan čovjek, pa reče:

- To nije u redu. Da ti jašeš, a dijete ide pješice. Tvoje su noge jače od njegovih.

Zanimljivosti

Na okviru od iskucanog srebra u kojem se nalazi slika Čudotvorne Gospe Sinjska piše “Svetoj Mariji od Milosti grada Sinja”.

Humor

Idu dva studenta ulicom. – Hoćemo li na kavu ili na predavanje? – Bacimo novčić. Ako ostane u zraku idjemo na predavanje.

Poslovice

Vreća škrtca nema vrha, a vreća rasipnika nema dna. (Rumunjska poslovica)