Mjesečina - razmišljanje Novo!

0 preuzimanja

mjesecina-fotografija Oduvijek sam volio mjesečinu. U njoj se sve stvari čine u isto vrijeme da jesu i kao da nisu. I sebi sâm tako izgledam: da jesam, i kao da nisam. I kad mislim da jesam, skoro da želim da nisam. Jer - jao - ja koji jesam više sam onaj koji nisam. I moglo bi biti da k Bogu dođem kao da jesam, a On će mi reći da nisam. A tada - bolje bi bilo da nije me bilo. A kada mislim da nisam, bude mi žao, jer volim da jesam. O kako je dobro: biti! To možda i ne znam pravo već samo slutim kako je dobro: biti! Jer - i ovo malo što jesam dok nisam, kako je lijepo biti. O ti koji jesi i nikada nisi! O daj mi, biti mi daj! Da jesam, i samo jesam - u tebi!

O ti koji jesi biti mi daj!

fra Bonaventura Duda
Pregleda: 1003 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Pričaj mi priču o Bogu
Pričaj mi priču o Bogu

Zdenko je prebrzo trčao i pao. Razbio je koljeno i udario u plač. Pritrčao sam mu, podigao ga i oprao mu krvavo koljeno. Ali suze su i dalje tekle. - Pričaj mi priču o Bogu. - reče kroz suze Zdenko.

U krugu ljubavi
U krugu ljubavi

Jednoga dana, ne tako davno, na vrata nekog samostana pokucao je seljak iz obližnjeg mjesta. Kad je vratar otvorio teška hrastova vrata, seljak mu sa smiješkom pruži prekrasan grozd. «Brate vrataru», reče došljak, «znaš li ti kome sam donio ovaj najljepši grozd što sam ga ubrao u svom vinogradu?»

Zanimljivosti

Danas postoji više od 300 gradova koji imaju više od milijun stanovnika.

Humor

Poglavica nekoga plemena zatražio krštenje od misionara. Poglavico, imaš dvije žene i prije krštenja bi se trebao odreći jedne – reče misionar. Hoću, ako mi kažeš gdje u Bibliji piše o tome – na to će poglavica. Nitko ne može služiti dvojici gospodara – reče misionar.

Poslovice

S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja! (Lessing)