Jedna greška na ženi Novo!

0 preuzimanja

Bog je načinio ženu šestoga dana, radeći prekovremeno. Došao je anđeo i pitao ga: “Zašto trošiš tako puno vremena na nju?” I Bog odgovori: “Jesi li vidio što sam joj joj sve dao, specifikaciju prema kojoj ju oblikujem?" “Mora znati prati, ali ne smije biti od plastike. Treba imati više od 200 pokretnih zglobova, svi moraju imati mogućnost za promjenu, i pri tom da svaka dijeta funkcionira, i još da ima krilo za barem četvero djece… zena-greska-animacija Mora imati poljubac, koji može izliječiti sve, od ozlijeđenog koljena do slomljenog srca.” Anđeo se začudio svim tim vještinama. “Sa samo dvije ruke… Nemoguće!“ I ovo je samo standardni model?! “To je puno posla za jedan dan… odmori se, pa je sutra dovrši“. Ne želim odgađati, reče Stvoritelj. Tako sam blizu da završim ovo biće, što je mom srcu drago. Kad se razboli, sama se izbori za ozdravljenje, i može raditi 18 sati dnevno. Anđeo se približio i dotaknuo ženu. “Bože, tako je mekana.” “Jest, mekana je”, reče Bog, ali napravio sam je da ima i snagu. “Nećeš vjerovati što sve može izdržati.” “Može li misliti?" upita Anđeo. Bog odgovori: “Ne samo da može misliti, može i surađivati i dogovarati se." Anđelu privuče pažnju nešto na ženinu licu… “Bože, izgleda da ovaj model ima jedan propust. Nisam li ti rekao da previše toga stavljaš na nju.” “Nije to nikakav propust…to je suza”, ispravi ga Bog. “Čemu to?," upita Anđeo. “Suza je njezin način da se izrazi, njena tuga, njena ljubav, njena samoća, njen bol i njen ponos.” Ovo je ostavilo jak utisak na Anđela; “Na sve si mislio. Žena je sjajno biće!!” To je istina! Žena ima zadivljujuću snagu. Podnosi teškoće, nosi tugu, ali zna i za sreću i ljubav i ima svoje mišljenje. Ona se smije - kad želi vrištati; pjeva - kad želi plakati. Plače kad je sretna i smiješi se kad je nervozna. Bori se za ono u što vjeruje. Ona je protiv nepravde. Ne priznaje “ne” kao odgovor, ako postoji drugi i bolji način za rješenje. Sve od sebe daje za obitelj. Ona k liječniku prati prijateljicu koja se boji. I žena voli bez granice... Ona plače kad joj djeca dožive nešto novo u životu, i raduju se dobroti svojih prijatelja. Ona se raduje kad čuje za neko rođenje ili vjenčanje. Srce se njezino slomi kad čuje za smrt neke drage osobe. Ona tuguje za izgubljenim voljenim osobama, ali je jaka i kada više nema ničega za što bi se borila. Žena zna da jedan poljubac i zagrljaj može izliječiti slomljeno srce. Ipak, žena ima jednu grešku: Ona zaboravi koliko vrijedi.  

Pregleda: 1967 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 04. 12. 2019.

Slični dokumenti

Tajanstveni govor - zanimljiva priča
Tajanstveni govor - zanimljiva priča

Bila jednom jedna djevojčica koja je znala govoriti samo obrnutim redom glasova u riječima. Roditelji su je vodili svjetski poznatim liječnicima, ali nije bilo uspjeha. Djevojčica je i dalje izgovarala riječi unatrag.

Upravo sada
Upravo sada
list-ilustracija-upravo-sadaZaustavi se na trenutak i uspokoji svoje misli. Što vidiš? Oslobodi se tjeskoba i pogledaj oko sebe. Vidiš svijet ispunjen ljepotom. Vidiš život ispunjen mogućnostima. Vidiš snove koji se rađaju, njeguju i ostvaruju. Da, postoje izazovi. Da, postoji tuga. Da, postoji nasilje i mržnja. Ali još više postoji ljubav, dobrota, radost. Budućnost je neizvjesna. A to znači da nema ograničenja koliko je lijepom i radosnom možeš učiniti. Ono što imaš jest sadašnji trenutak. I on je potpun, onakav kakav treba biti. To je tvoje vrijeme za život. Razmišljaj o dragocjenosti svoga života i o tome kako si blagoslovljen jer si ga iskusio. Sada je svaka tjeskoba oko budućnosti samo iluzija. Oslobodi je se. Neka izblijedi, nestane. Najbolje što možeš učiniti za budućnost jest živjeti sa svime što imaš u sadašnjosti. Sada si u poziciji stvarati stvarne i trajne pozitivne vrijednosti za svijet u kojem živiš. Slijedi svoje srce. Kako? Budi ono što uistinu jesi. Možda si odlutao od sebe. U svome srcu znaš da si ovdje s razlogom. Sad je vrijeme da se vratiš kući. Bol koju osjećaš jest ta svrha, razlog življenja. Kada to uspije, bit ćeš više živ nego što si ikada mogao zamisliti. Življenja koje čezne da se bolu istrgne. Diši u ljepoti koja te okružuje, ljepoti i bogatstvu života. To je tvoj dar. To je tvoja sreća. To je tvoj blagoslov. Tvoje je da živiš, iskusiš, ispuniš. Upravo sada! autor nepoznat

Zanimljivosti

Motiv 7 krava iz knjige Postanka pojavljuje se u 148. izreci Knjige mrtvih a odnosi se na hranu i budućnost.

Humor

“Sigurno ste do sada slušali brojna teološka predavanja”, obraća se dekan profesoru s dugim radnim stažom. “Da”, odgovara mu profesor, “ali Bog mi je dao milost da unatoč svemu, još uvijek vjerujem u Njega”.

Poslovice

Ako hoćeš nešto reći, prvo provjeri tko će te slušati. (Gruzijska poslovica)