Planirano zanemarivanje - kratka priča Novo!

0 preuzimanja

violina-ilustracijaKad su mladu koncertnu violinisticu upitali koja je tajna njenog uspjeha odgovorila je: “Planirano zanemarivanje!”
Zatim je objasnila: “Dok sam išla u školu imala sam puno obaveza na koje sam trošila svoje vrijeme. Kada bih nakon doručka otišla u svoju sobu, pospremila bi i krevet i sobu, i očistila pod i završila sve ostalo što je bilo potrebno. Nakon toga bih žurila vježbati violinu. Otkrila sam da ne napredujem onako kako sam htjela napredovati. Zato sam preokrenula redoslijed. Sve dok ne završim s vježbanjem, namjerno bih zanemarivala sve ostalo. Taj program planiranog zanemarivanja je, vjerujem, odgovoran za moj uspjeh.”

Pregleda: 1825 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 18. 05. 2020.

Slični dokumenti

Pravi slijepac - poučna priča o pravim vrijednostima
Pravi slijepac - poučna priča o pravim vrijednostima

Stara perzijska priča opisuje čovjeka koji je bio opsjednut mišlju: posjedovati zlato, imati sve postojeće zlato na ovom svijetu! Ta misao izjedala mu je um i srce. Nijedna druga nije mogla u njemu naći mjesta. Za nj nije postojalo ništa osim zlata.

Savršena žena
Savršena žena

Studenti počeše zapitkivati profesora:

"Vi ste tako mudri i iskreni. Svi vas poštuju, žele vas oponašati i slijediti. A nas sve jako zanima jedna stvar: zašto se još uvijek niste oženili?

Zanimljivosti

Subotnji dan hoda je bio 2000 lakata, a 6 lakata je 1 trstika.

Humor

U prepunom tramvaju sjedi svećenik i čita. Iza njegovih leđa jedan čovjek reče drugomu: “Kad bih ja imao bedastog sina, poslao bih ga da postane svećenik.” Svećenik se okrene, pogleda čovjeka i reče: “Vidim da po tom pitanju imate drugačije mišljenje od Vašega oca.”

Poslovice

Kada je ljubav mršava, mane su debele. (Engleska)