Poruka s pustinjskog kamena - o pohlepi Novo!

0 preuzimanja

Prelazeći pustinju neki čovjek naiđe na ogroman kamen koji je do pola bio zakopan u pijesak. PREVRNI ME I BIT ĆU TI OD KORISTI pisalo je na kamenu ne pretjerano lijepim rukopisom Čovjek je bio uvjeren da se ispod kamena nalazi blago, pa je pokušao prevrnuti kamen. Kamen je bio težak, a vrućina velika, stoga je satima kopao, otkopavao, gurao... Nakon nekoliko sati napornog rada uspio je, i zaprepašten otkrio da ispod kamena nije blago već novi natpis POHLEPA JE UZROK SVIH ZALA NA ZEMLJI. ZAPAMTI OVO I POSTAT ĆEŠ BOLJI ČOVJEK.
Pregleda: 837 Pregleda
Preuzimanje: 0 puta
Ažurirano: 30. 11. -0001.

Slični dokumenti

Osmi dan - priča B. Ferrera
Osmi dan - priča B. Ferrera

Sutradan dođe Bog vidjeti što je stvorio. Možda treba nešto popraviti... Na obalama rijeka bilo je sivog, zelenog i šarenog kamenja. Pod zemljom je također bilo kamenja, ali ono je bilo skriveno i zatrpano.

Ispovijest vjere Hrvata katolika
Ispovijest vjere Hrvata katolika

Čvrsto vjerujem u Boga Oca i Sina i Duha Svetoga.
Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom...

Zanimljivosti

Najstariji vodič putem sv. Jakova u Španjolskoj datira iz 12. stoljeća.

Humor

Nakon sata vjeronauka potukla se dva dječaka na školskom dvorištu. Vjeroučiteljica ih razdvoji i ukori starijega: “Sram te i stid bilo! A prije pet minuta smo govorili: Ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga!” “On nije moj bližnji”, odgovori dječak, „On je moj brat!”

Poslovice

Kada je ljubav mršava, mane su debele. (Engleska)